Народът наистина поиска ГЕРБ да управлява с нов премиер, а ДБ и ИТН да са коректив!

преди 7 месеца

Борисов показа немощта на опозицията при определяне на нейните приоритети.

Борисов може и да е всякакъв – зависим пред безпардонния руски шантаж, от българското олигархично-мафиотското задкулисие, може да е неук, корумпиран и т.н. Но с тази своя изява тази сутрин той показа, че е силен политически лидер, който е с класи над своите опоненти от протестърските партии, които така и не извадиха и няма да могат да извадят подходящ кандидат за премиер. Блестящ анализ на резултатите от изборите и заслуженото наказание, което избирателите му наложиха. И в същото време – показа пълната политическа безпомощност, особено на мънкащите „политици“ от ИТН и „адвокатите на мутрите“ от ИСМВ.

Намекна кой стои зад т.нар. „нови политици“ / за нас е много ясно – Сараят, Радев и едно посолство/. Показа немощта на опозицията при определяне на нейните приоритети – смяна на изборните правила в последния момент, смяна на ЦИК, безумието да се викат съдиите да отговарят пред законодателите, което е грубо нарушение на Конституцията и никакво разбиране за това, че главните проблеми на хората са свързани с преодоляване на последствията от здравната и икономическата криза, създаване на стабилно и адекватно парламентарно мнозинство и правителство с евроатлантическа ориентация.

Показа какво означава изпълнението на мечтата на Радев за контрол над ЦИК и целия изборен процес, за спешни нови избори, служебно правителство, още повече партии в новия парламент, пак невъзможност да се направи кабинет, пак нови избори и така месеци и години напред докато не се установи нова авторитарно-мафиотска пропутинска диктатура, която да ни извади от цивилизования свят. Иначе за всяка политическа грешка, отстъпление и заблуда всеки политик рано или късно си плаща – вчера посочих какви огромни грешки направи Борисов само във външнополитическата и отбранителната сфера – а в политиката грешките са повече от престъпление. Но тези „нови революционери“ очевидно поради непригодност са дошли да рушат демокрацията и в парламента, и в изпълнителната, и в съдебната власт. Те не са политически хора, а вероятно подставени лица на задкулисието и никаква действителна промяна в посока на силна и наистина евроатлантическа България не са способни да направят. А това българският народ няма да им прости.


Етикети: * *