БЗНС: Атрактивните скандали отклоняват България от важните за хората задачи!

преди 2 години

Скандалите и компроматите пречат на усилията за ползотворна и успешна работа в името на българските интереси.

В днешно време българското общество е вкарвано по сценарии в спирала от целенасочено разработвани PR скандали и пропагандни акции. През последните политически сезони скандалът като форма на предизборна кампания навлезе трайно в живота ни. Свидетели сме как по предварително съставен план обществото все по-често и по-безцеремонно е облъчвано от черен PR, сензационни разкрития и компроматни войни.
Сценаристите и заинтересуваните от подобно развитие стават все повече. Към тях могат да се причислят засегнатите олигарси с накърнените им интереси. Участват и новите им политически проекти, създадени в PR офисите, обслужващи собствените им цели, но не и обществено значими социални прослойки. На челно място в този списък са и БСП, както и президентът-опозиционер. Един от главните мотиватори, стоящ в основата на разиграваните скандали, е и неотменният геостратегически интерес на Русия да контролира България, Балканите и Източна Европа.
Кой има полза и за кого е предназначено това шоу?
Безспорно целевата група е българското гражданство. Обществото трябва да бъде превърнато в маса от пасивни зрители. За целта социалните и икономическите проблеми и очаквания трябва да се замъглят и да се подменят от разтърсващи масовото съзнание режисирани събития. Тълпата трябва да бъде обзета от гняв и възмущение и емоциите й да бъдат нажежени до червено. Фурми, кюлчета злато, пачки евро и пистолети завладяват вниманието и стават основен обект на социалната чувствителност и така най-важните проблеми се изместват встрани и се превръщат в скучни и пренебрежими клишета.
След като сляпо залагаха на социални бунтове след края на ограниченията, свързани с на мерките в борбата с COVID-19, политическата опозиция БСП, президентът Радев и новите алтернативи обаче останаха с напразни надежди за гладни тълпи от хора, които превземат държавата в тяхна полза.
Проблемите на българите не са в Дубай или Русия.
Нашата работа е в Европейския съюз и в НАТО. Оттам идват сериозните стратегии и големите ресурси за преодоляване на кризата. Хората, които пострадаха и които тепърва ще търпят тежки икономически и социални последици, имат интерес България да работи пълноценно и в пряко сътрудничество с евроинституциите. За българите са важни парите на солидарна Европа, а не милионите в извлеченията, изпращани от Дубай. За обществото ни е национален приоритет сигурността ни в НАТО, а не задграничните коалиции на олигарсите.

Скандалите и компроматите пречат на усилията за ползотворна и успешна работа в името на българските интереси.
От БЗНС припомняме, че сега за България предстоят значими за бъдещото развитие събития и трябва да се решават изключително важни задачи:
1) Договорът по Зелената сделка в Европа, която неминуемо засяга и нашата страна. От нея можем да излезем печеливши новатори, но може и да загубим, ако не работим за интересите си.
2) Влизането на България в чакалнята на Еврозоната е стратегически важно за просперитета на българското общество.
3) Тези дни се провежда видеоконферентната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, на която се планират по-нататъшни действия на НАТО в подкрепа на съюзници и партньори за противодействие на пандемията. Разглеждат се и текущите мисии и операции на Алианса, възпиращият и отбранителният потенциал, сътрудничеството между НАТО и ЕС.
4) Планът на Европа за възстановяване след COVID-19 и стратегията за превенция на нови вълни на зараза и ограничаване на жертвите на пандемията.
5) Борбата с корупцията и доизграждането на ефективна правосъдна система.
Това са единствено значимите приоритети за обществото ни. Всички други скандали и компроматни войни обслужват задкулисни елити и чужди на нацията ни интереси.

В този контекст на скандали и предизвикателства България съвсем скоро ще трябва да даде твърда заявка за евроатлантическа стабилност в институциите си. Категорично трябва да покажем, че като общество и държава няма да допуснем да изпаднем под влиянието на чуждата хибридна война, в която ресурсите и участниците ще нарастват.

Етикети: * *