България се провали в отношенията с Македония и македонците

преди 3 месеца

Това, което враждебните медии на режима на Груевски не можаха да постигнат, го постигнагха ... медиите на Пеевски.

Позиция на Радана Кънев във Facebook

Перспективите пред европейското членство на Македония са отново неясни и далечни. Това е тежка загуба за българския национален интерес и потенциална заплаха за мира на Балканите.
Твърде вероятно това е и краят на първото разумно и добронамерено към България правителство от близо две десетилетия…

Да, вината е изключително на френския президент Макрон и на неговата егоистична и безотговорна визия за европейското разширяване

Но какво направи българското правителство през последната година? Беше ли реалната и силна подкрепа, която Скопие очакваше? Как успяхме да стигнем от 0.5 до 25% неодобрение и враждебност?

Отговорите са прости – през последната година управлението на България се провали в отношенията с Македония и македонците. Провали българите в Македония, приятелите ни в Македония и собствените ни позиции и интереси. Това, което враждебните медии на режима на Груевски не можаха да постигнат, го постигнагха … медиите на Пеевски. Това, което службите на Миялков не можаха да направят, го направиха нашите (а колко са наши?) служби с номинацията на Орце Камчев за консул…

Много от тези щети са непоправими, но все пак има какво да се направи – да се протестира остро срещу позицията на Париж, да се прекратят политическите разговори за миналото и да се възобновят преговорите за бъдещето.
Такава политика ще следвам в предстоящите дебати и решения на ЕП по македонския казус.

Етикети: *