Барикади и стрелба в Косовска Митровица. Сръбската армия в повишена бойна готовност

преди 3 години

Неидентифицирана въоръжена група е започнала престрелка с подразделения от специалните сили (ROSU) на Република Косово. Престрелката продължава няколко часа, като косовските командоси си пробиват път през барикадите, твърди местната телевизия.

Войната на графитите бе заменена с куршуми

Сръбският президент Александър Вучич е разпоредил въоръжените сили на страната да бъдат приведени в по-висока степен на бойна готовност, след като 13 косовски полицаи от сръбски произход са били арестувани в северната част на Косово и в Метохия, съобщава местната телевизия RTS.

В северната част на гр. Косовска Митровица местни жители издигат улични барикади с цел да преградят пътя на полицейски и военни машини.

Неидентифицирана въоръжена група е започнала престрелка с подразделения от специалните сили (ROSU) на Република Косово. Престрелката продължава няколко часа, като косовските командоси си пробиват път през барикадите, твърди местната телевизия. Досега са арестувани 7 полицаи от сръбски произход.

Президентът на Косово Хашим Тачи е разговарял с шефове на органите за сигурност.

След като свиква Съвета за национална сигурност, Александър Вучич е отправил предупреждение до представители на ЕС, че Белград ще предприеме мерки, ако силите на ROSU не бъдат изведени от северната част на Косово.

Очаква се извънредна реч на Вучич пред сръбската Скупщина.

Етикети: * * *