Бойко Борисов към актива на ГЕРБ: Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя

преди 1 година

Все още сме първа политическа сила, но БСП с тия провалени политици ни доближават

„Трябва да помогнем на всеки един човек, защото имаме необходимия ресурс. Избори след избори в продължение на 10 години хората винаги избираха ГЕРБ, защото ние оправдахме доверието им. Те ще продължават да ни подкрепят само ако им покажем, че сме си взели поука от грешките си. Редиците на нашите политически опоненти са пълни с провалили се политици, но въпреки това те искат да ни съборят и отново да дойдат на власт. За тях е най-важно да имат власт, докато ние искаме да направим живота на хората по-добър”.

Това заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на Националната работна среща на ПП ГЕРБ, която се проведе днес в НДК. В срещата взеха участие близо 2000 души – народни представители, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства на партията, кметове и представители на общински съвети, както и министрите от квотата на ГЕРБ, съобщи сайтът на партията.

Борисов на трибуната Снимка от сайта на ГЕРБ

„Свършихме повече работа, отколкото която и да е друга партия преди нас. Успяхме да сторим всичко това бързо и лесно, защото нашите предшественици не бяха направили нищо“, каза Бойко Борисов. По думите му ГЕРБ все още е първа политическа сила, но подкрепата за партията намалява. „Трябва да се съпротивляваме на нашите опоненти и фалшивите им новини. Няма значение кой е сбъркал, всичко се пише на ГЕРБ.”

Председателят на ГЕРБ посъветва всички присъстващи да акцентират какво е направено до този момент. „Кмет по кмет като гледам, няма град, в който да има нещо ненаправено. Остана околовръстни някъде да направим. Съпротивителната сила е партията, която направи ромските гета и която остави неуки не само ромите, а държеше необразовани хората по време на своите десетилетни управления. При положение че ние сме вкарали 30 000 деца, които не са били в класните стаи, да ги образоваме. Милиард се даде за училищна структура – нечувано в историята на България. Има огромно увеличение на учителските заплати. И дори тук се намери някой, който да коментира. Съпротивителната сила я няма“, заяви Борисов.

„Кметове ви направиха една активна кампания за санирането, показаха 1-2 блока, че протекли. Хиляди блокове санирахме, не отидохте поне веднъж да съберете хората от санираните блокове, да ги питате дали са доволни, или недоволни, че като се иде при правителството, да се знае дали да се искат още пари за саниране. В публичното пространство какво остана?! Че калпаво сте ги санирали. Ако е вярно, то е ужасно, ако не е вярно, защо си мълчите. Сега няма да пусна пари за саниране, докато това не го видя. Вие мислите, че всичко е лесно, а то не е. Знаете ли как се събират от Приходната агенция, МВР и прокуратурата пари?! Знаете ли какви врагове се трупат срещу мен, партията и тези, които го правят?! Защото това е съизмеримо с милиарди…“, каза премиерът и подчерта, че никога не е имало толкова голяма борба с корупцията. Той заяви още, че Българското председателство на Съвета на ЕС е било най-успешното.  

„Все още сме първа политическа сила. Защо обаче подкрепата ни намалява? Да, ще кажете износваме се – безспорно. От първото правителство освен мен Томислав е само министър. Сигурно 40-50 министри се смениха, депутатите подменихме, кметовете също. Никога не сме имали по-ефективна борба с контрабандата от сега и всеки ден някой излиза и говори за корупция. Аз съм убеден, че на много места на разни нива това се случва. Вие, ако не си вземете мерки да си прочистите къщичките по места, рано или късно това ще избие, дали в суджук, или в нещо друго, и то ще падне върху партията и върху нас“, заяви Борисов.

„Хората искат справедливост и не обичат елитарни партии и хора. Ние трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова и ако не сме, да не допуснем да се превърнем. Кметът е избран от хората и трябва да е там всеки ден. Към всеки един човек трябва да сме човеци. Всеки човек има свой, негов си проблем. Моят проблем е един, на Нунев е втори, на Цецо е трети. И да му говориш на човека за Брезкит, той няма да те чуе. Ние трябва да чуем всеки човек и да му помогнем, защото имаме ресурс“, добави Борисов.

„Обичам ви, но това не е даденост – завърши словото си Бойко Борисов. – Факт е, че БСП с тия провалени политици ни доближават. С това, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя.“

Етикети: * *