Бойко Борисов: Злобата на БСП само ме амбицира да ги победим на изборите

преди 3 години

Трябва да инвестираме още много в образование, защото те разчитат на къса памет и нискообразовани хора

В театър „Азарян“ в НДК ГЕРБ направи обобщение на резултатите от гражданските диалози за образование и регионално развитие. Към края на дискусията дойде и премиерът и лидер на партията Бойко Борисов, който произнесе около половинчасова реч. Предлагаме ви избрани моменти от нея.

Снимка от сайта на ПП ГЕРБ

Като гледам злобата на БСП – това само ме амбицира да ги победим на изборите. Някой си беше позволил да ме коментира за „пълзящата диктатура“, че било бисер. Иронизирах Иво Христов заради „пълзяща му автокрация“. Ако има автокрация, как ще се съберат БСП в Южния парк, как всички тези скандали няма да спират от сутрин до вечер? Ако няма свобода на медиите, как това ще се случва? Всички скандали излязоха по толкова явен начин и това показа, че демокрацията си работи.

Няма да се сравняваме с „чеверме социалистите“. Не ги обиждам, цитирам Иво Христов. Но не онзи, който нарече 80% от българите дебили…

Нека си спомним как тези, които сега ни се заканват в Южния парк, през глава и панически бягаха за Брюксел. Приеха си закон да ги брани от преследване, а сега излизат, говорят и ни сочат с пръст. Това са същите хора, при чието управление по света рисуваха България с черепи, защото не се строяха пътища.

Направихме хубави паркове, че да има къде БСП да се събират… Те ни връщат във времето на тройната коалиция… Затова и дойдох, за да кажа, че трябва да инвестираме още много в образование, защото те разчитат на къса памет и нискообразовани хора…

… Те да говорят за борба с корупцията, тройната коалиция, премиерът тогава (Станишев – б.р.), изгонената зам.-министърка за корупция ли, така и не разбрахме… (Корнелия Нинова – б.р.). При мен, въпреки че ми се сърдят колеги – казвам – оставка за това и това.

… Те ни плашат с Европа, забележете, нас… които нямаме никакви спрени фондове, а при тях ги спират…“

Заболя ме много от това, което ни се случи в последните дни, но като ги гледам тях (БСП – б.р.), и това много ме амбицира.

Когато върховният главнокомандващ (Румен Радев) призовава генералитета да не стои безропотно, да слуша или да гледа, към какво ги предизвиква? Това не е ли към диктатура, ако изкараш армията или призоваваш генералитета? Имаме ги сега, на колко места, военни преврати.

Разчитат на късата памет, цялата тройна коалиция и кабинетът „Орешарски“ на едно място, събрани в прекрасния Южен парк… Като управляваха, ние не излизахме от прокуратурата и следствието, поръчкови, поръчкови, поръчкови дела. Сега източили парите, но не, това било политическа вендета. Към кое? Към заменките, които направиха при тройната коалиция ли? Кой ги преследва тях? Ние нито имаме съдии, нито имаме прокурори, ние сме партия на 10 години…

..Те искат ГЕРБ да бъде заличен, както заличиха СДС, за да остане вечната БСП, БКП… Те не могат да се променят, колкото и да се правят, че все едно нищо не е било…

Етикети: * * *