Братя българи, насила хубост не става!

преди 1 година

Нужни са ни дебати, приятелство, симпатии, любов, това ни трябва, иначе омразата ще диктува дебата за историята, за политиканката и за всичко!

С този емоционален апел към българската държава се обръща македонският журналист Саше Ивановски, основател и собственик на сайта Мактел Мк., и добавя:

„Имайте малко разбиране и търпение за нашите схващания и гледища“.

Повод за апела му са твърдите позиции на някои български политици и министри, според които Съвместната комисия не работела и ако Северна Македония не признаела незабавно историческата истина за Гоце Делчев, за цар Самуил, за Климент Охридски и т.н., България ще блокира започването на преговори на Северна Македония за Европейския съюз.

Все още управляващите в Северна Македония партии СДСМ и ДУИ мълчат, но опозицията непрестанно ги напада в предателство на националните интереси.

Ивановски умолява България да намали „бомбардировката“, защото тя може да доведе до падането на

„най-големия приятел, който България е имала в Македония от 1903 г. насам – Зоран Заев и неговото правителство“.

Ивановски припомня, че Македония и България десетилетия наред са живели в „различни светове“. Македония е била под сръбска окупация, а югославската пропаганда е представяла българите като най-големите кървави неприятели на македонците.

„Нужно е да мине време, докато се види, че ние с българите имаме много общи точки и можем да изградим една нерушима плодотворна връзка“.

И призовава нашата страна:

„Хайде първо купете една голяма телевизия в нашата страна и започнете да информирате гражданството за бъдещето. Нужни са ни дебати, приятелство, симпатии, любов, това ни трябва, иначе омразата ще диктува дебата за историята, за политиката и за всичко!“

Етикети: * *