БЗНС: Избирането на Десислава Пиронева за заместник главен прокурор на България е скандално!

преди 7 месеца

БЗНС пита: Превръща ли Гешев официално прокуратурата в инструмент за политически натиск?

Опитът на Пиронева да осъди Николай Ненчев за това, че е накърнил интересите на руската компания РСК „МиГ“, се провали с гръм и трясък

БЗНС пита: Какви са особените заслуги и високи професионални качества на прокурор Пиронева и защо остават скрити за обществото?

Нейната работа на прокурор доби популярност с обвинението, което тя води срещу министъра на отбраната Николай Ненчев. Като основен обвинител по това дело тя защитаваше тезата, че Н. Ненчев е виновен за това, че е накърнил интересите на руската компания РСК „МиГ“. Прокурор Пиронева не отчиташе не само че Ненчев е защитил българския национален интерес, спестявайки милиони левове на данъкоплатците, но и факта, че е осъществил ремонт на българските изтребители в съюзническа Полша при много по-изгодни за държавата ни условия. Нещо повече, прокурор Пиронева искаше осъдителна присъда за българския министър. Тогава за представителите на демократичната общност стана ясно КОЙ представя Десислава Пиронева. Следвайки стъпките и препоръките на руския прокурор Чайка, тя имаше задача и цел да вкара в затвора един от основните политически противници на Кремъл в България.

Това ли ще е ролята на прокурор Пиронева? Да репресира с институционална власт политически опозиционери и по модела, приложен върху Навални – по поръчка, да ги вкарва в затвора.

Не е ли достатъчно изобличаващ факт за Десислава Пиронева, че тя поиска за министър Н.Ненчев осем години затвор при строг режим с бруталния аргумент „за да преосмисли ценностната си система“?

Каква е ценностната система на прокурор Пиронева, щом е против евроатлантическите ценности? С какво лице и съвест тя ще представлява българската държава? Каква ще е ролята й на дясна ръка на главния прокурор Гешев?

БЗНС вижда тревожен знак в предлаганата кандидатура на Десислава Пиронева за заместник главен прокурор и призовава демократичната общност да следи дейността на екипа на Главната прокуратура, за да не допуснем политическите репресии и натиск да продължават да бъдат инструмент в порочните ръце на задкулисието.

Етикети: * *