БЗНС: Кога ще станем държава от Първия свят?

преди 2 години

Проблемът на България днес не е загубеният монопол в хазарта!

Васил Божков, наричан още „Черепа“

Целта на Божков не е да спечели избори, а да ерозира държавните институции до степен, в която България да се превърне в държава от Третия свят, в която управляват групировките и техните формирования. Диктатура на хазартни босове и наркобарони, в която правителствата се редят в резиденциите на престъпниците, а политическите партии да са само проекти на олигарсите. В такива условия битките в парламента ще се водят само за преразпределение на престъпни зони на влияние и монополизация на икономическите отрасли, а съдебната система ще бъде само инструмент за репресия над хората, дръзнали да се опълчат срещу режима им
В модела за държава, която Божков ни предлага за България няма място в ЕС или НАТО.

В обгрижващата олигархия държава службите и националната сигурност са подчинени само на частните разузнавания на олигарсите и защитата на физическото им оцеляване.
БЗНС вижда повод днес да припомни основната ценност на демокрацията, че единственият смисъл на политиката е да представлява социалните интереси на хората във властта и да взима добри решения за проблемите на обществото.

БЗНС заявява – Политикът не протекционира бизнеси и не защитава монополи. Не прави от един човек всемогъщ бос, на който всичко престъпно да му е простено. Руският модел на олигарси с партии или латиноамериканска диктатура не ни устройва. Ние искаме държава построена и функционираща на демократични принципи, чиято единствена цел е да защитава националния интерес и да гарантира интересите на гражданите.

Днес българското общество е изправено пред икономическите последици и социални удари от Ковид-19. Това е проблемът на България, а не загубеният монопол в хазарта. Лотариите не могат да отстояват интересите на България в ЕС. Търкането на талони не е инструмент за евроатлантическия успех на българското общество.
Проектът на Божков предлага само разпад на политиката и подмяната на социалните интереси с тези на престъпния свят.

БЗНС заявява – ако допуснем проектът на Божков да завладее българския политически живот, ако допуснем Божков и помагачите му тук да определят дневния ред на обществото, означава да изгубим обществените интереси и националния си суверенитет.

Етикети: * * *