БЗНС настоява за незабавното уволнение на прокурор Гешев

преди 2 години

Отново сме свидетели на атака срещу конституционния ред в Република България.

Изказването на номинирания за главен прокурор Иван Гешев, че разделението на властите не е постижение на демокрацията, а „виждане на десните екстремисти”, е поредната провокация от страна на прокуратурата. Такъв човек не само че не бива да бъде издиган за поста главен прокурор, той не трябва да бъде прокурор. Демокрацията се крепи на принципа „Власт спира власт“, защото демократите знаят, че властта покварява, а абсолютната власт покварява абсолютно!

Това е още едно доказателство, че трябва да се изучава комунистическият режим с неговите последствия и зверства, извършвани при събиране на цялата власт в едни ръце. Историята ни дава своите уроци, а ние не трябва да ги забравяме, преправяме и крием.

Днес все по-често ставаме свидетели на това как се загърбват националните интереси и се преследват личните, само за да се докаже лоялност пред кукловодите от Москва. От Президентството се налага вето при очевидно мнозинство в парламента и приети националноотговорни решения.

Днес БЗНС отново напомня: за свободата се воюва ежедневно. Трябва да действаме сега. Утре ще е късно!

БЗНС ще подкрепи протеста на 25 юли от 9.00 ч. пред Висшия съдебен съвет, за да спрем новия прокурор на мафията. Призоваваме всички демократично мислещи хора да се включат!

Етикети: * * *