БЗНС осъди вандалския акт срещу паметна плоча на Никола Петков в Пловдив

преди 1 година

БЗНС се противопостави остро на вандалския акт в Пловдив, където демонстративно беше разбита паметната плоча на Никола Петков.

БЗНС реагира остро срещу вандалския акт в Пловдив, където беше разрушена паметна плоча посветена на Никола Петков: В декларацията се казва:

Наследниците на комунистическите безродници поругават паметта на един от най-достойните синове на България. И днес, когато се готвят да спечелят властта, бившите комунисти и цялата активирана агентура на ДС се страхуват и дават израз на своето озлобление към спомена и делото на истинския демократ, отдал живота си в борбата за независима и свободна България, пишат в своя позиция до медиите от БЗНС.

Когато предците на БСП – БКП и службите й предават България в ръцете на СССР, рубладжиите (както са известни в българската политика подкупните проводници на руските интереси) екзекутират други двама велики български мъже от рода Петкови – бащата Димитър Петков – храбър опълченец от Шипка, министър председател, кмет на София, а след него и сина му Петко Д. Петков – парламентарист и български демократ. Накрая червените родоотстъпници ликвидират и Никола Петков – лидера на обединената опозиция, дръзнал да се опълчи срещу комунистическата диктатура, чрез която СССР окупира България и с помощта на българските комунисти я лишава за десетилетия от свобода, демокрация и независимост, обясняват от БЗНС.

Те подчертават, че вандалският акт е яростна постъпка на страхливци и национални предатели. По думите им дори разбит на парчета „Никола Петков ще продължи да бъде вдъхновяващ исторически образ и любим герой на поколения български демократи, докато БКП ще остане в паметта като партия, предложила България за 16-та република на СССР, а БСП – като платените креатури на Кремъл в днешна България„.