Цялото слугинско войнство, що кланя се на Кремъл

преди 1 година

Излиза, че един и същи щаб готви словата на радевци и на петковци, един и същи щаб съгласува и координира предизборната и следизборната политическа линия на президент, БКП-1, БКП-3 и вся остальная советская пропутинская...

С посещенията си в Крим легитимират

руския агресор

БКП-3 неистово гребе надолу

Въпреки сериозния провал, който антиевропейските и прокремълски партии претърпяха на изборите за Европейски парламент на 26 май, опитите им да ерозират и да склерозират европейската идея продължават.

В началото на юни млади комунисти от БКП-3 (АБВ) участваха в някакъв „форум за мир” в окупирания Крим, след което се опитаха да вдигнат оглушителен шум около химеричния успех на форума. За съдържанието и адресатите на русофило-путинистката среща можем да добием точна представа от заключителната декларация: „Ето защо решително осъждаме опитите за реставрация на идеологията на нацизма, разпространението на расизма и ксенофобията. Символично е, че отправяме това послание именно от тук, от Ялта, където бяха поставени основите на следвоенния свят, в който живеем.“

Милиони борци за мир

Документът призовава през 2020 г. тържествено да отбележим 75-годишнината от края на Втората световна война. Но защо канят гости в окупирана територия на суверенна държава, срещу която още водят война? Кой ги заплашва? Кой „реставрира идеологията на нацизма”? Кой „разпространява расизъм и ксенофобия”? Кой е тръгнал да ги напада, след като вече 11 години дежурният агресор в Европа се нарича Руска федерация?

Не вика ли „Дръжте крадеца!” именно старият нашественик и крадец на територии Вл. Путин? А българските представители се правят на въодушевени и усърдно ръкоплещят на окървавения кремълски режим.

Защото едно е да изнесеш доклад по яловата тема „Фактори за развитие на българо-руските отношения“ пред „международния ливадийски форум в Ялта”, където се срещат сателити и слуги на руския диктатор, а друго е да осмислиш срама, който навличаш върху маргиналната партийка и древното си Отечество.

Защото колкото и да спрягаш глагола „боря се”  (за мир, с извинение), няма как да скриеш, че любезните ти домакини от Москва са те поканили върху земя, напоена с кръвта на украинци, кримски татари, таврийски българи, таврийски гърци и още няколко народа. Кръв, проливана от 1944 г. до днес. Че и преди това. И с участието си в „международния” им форум ти просто легитимираш диктаторския им режим, агресията срещу Украйна, анексията на Кримския полуостров и преследването на инакомислещите свободолюбиви люде от местното население.

Дъртите и младите комунисти от БКП-3 дружно се правят, че не са чули за Будапещенския меморандум от 1994 г., според който Руската федерация, САЩ и Великобритания са гаранти за териториалната цялост и суверенитета на независима Украйна, след като тя доброволно се лишава от статута си на ядрена сила и предава на Русия огромния си ракетно-ядрен арсенал.

Дърти и млади комунисти от БКП-3 си правят оглушки за данните на ООН, разпространени в целия свят: в резултат от руската агресия над 1,7 млн. украински граждани от Крим и Донбас са били принудени да напуснат домовете си; войната в Източна Украйна е взела повече от 13 000 жертви; ранените са повече от 30 000. 3300 от загиналите са цивилни лица, 4000 – украински военнослужещи, около 5500 – руски военнослужещи и подкрепяни от РФ екстремисти.

На 17 юли се навършват пет години, откакто с руска ракета „Бук”, управлявана от разчет на руска зенитно-ракетна бригада, бе поразен пътнически самолет „Боинг” на малайзийските въздушни линии и загинаха 298 пътници.

Потомственият „борец за мир” товаришч дьо Пис поръсва със светена водица руските си спомоществователи. За да има мир.
Колаж Атанас Дойчев

Дърти и млади комунисти от БКП-3 лъжат, че „в Крим всичко е спокойно”. Хората били доволни, пенсиите и заплатите им стигали. Даже хартисвали. Въпросните другари съвсем изключват, че преди повече от година руският премиер Дмитрий Медведев специално посети Крим по повод на вълнения и недоволство от безхаберието, с което окупационните руски власти се отнасят към социалните неволи на местното население. Тогава др. Медведев публично успокои пенсионери и безработни с думи, които влязоха в световния информационен обмен: „Пари няма, но вие се дръжте!”

Изглежда, че приемните устройства на БКП-3, откраднала преди 26 май стария параван на БКП-1 (БСП) „Коалиция за България”, са настроени само за добрите новини, спускани от информационните войски на Кремъл.

„Сите сме льотчици”

На българска земя шефът на БКП-3 др. Р. Петк. в синхрон с президента Радев неспирно настоява за „мораториум върху сделката за F-16” и за „преустановяване на безумната политика спрямо българската авиация”. За мораториума др. Петк. малко е позакъснял, защото сделката бе обсъдена в МО и Министерския съвет, бе одобрена от парламента, МС излъчи комисия, която вече преговаря със САЩ, и никой няма да чуе некомпетентните и несвързани приказки на плевенския комуняга.

Спрямо българската авиация наистина бе прилагана и продължава да се прилага безумна политика, която е продукт на престъпните сдружения от червени, левичарски и откровено промосковски партии, професионални, непрофесионални и профански съюзи, съюзчета и НПО, чиято единствена цел е да препънат евроатлантическа България и отново да ни подкарат към мъртвите сибирски полета. Там от два века ни канят вечните „освободители” и „братушки”, изтребили повече българи, отколкото Османската империя за 485-годишно господство.

Въпреки че правителството на БКП-2 гласува да бъдат платени повече от сто милиона грешни пари за ремонта на старите съветски декоративни самолети, заслужилият деец на българо-съветската дружба Р. Петк. нарича още несключената сделка за закупуване на нови и модерни бойни самолети F-16 „поредното доказателство, че на нас се гледа като на портмоне от страна на партньорите от САЩ. Те са преценили, че могат да бръкнат в портмонето и да си вземат близо 3 млрд. лв. за 8 изключително скъпи „прахосмукачки“, както специалистите наричат самолетите “.

Тук се оказва, че Р. Петк. е дилетант и по военните въпроси. Впрочем засега този индивид не се я заявил като експерт или поне като професионалист в нито една област от човешката дейност. Защото е „политик от общ профил”. Профил „профан от БКП”.

Първо, никой уважващ себе си специалист досега не е нарекъл самолетите F-16 „прахосмукачки”. Подобни приказки биха представлявали професионално сепуко. Това сравнение отива далеч повече за любимите на руменпетковци, руменрадевци и каракачанчета съветски таралясници МиГ-29, изведени от строя Су-еди-колко-си и други милионосмукачки „мейд ин СССР”.

Второ, преговорите не са приключили, стойността на сделката още не е известна и е напълно възможно финансовите параметри да удовлятворят и двете страни.

И трето, ако на някого в (н)РБ не му харесват условията и цените, предлагани от „Локхийд Мартин” и правителството на САЩ, има пълното право да се огледа, да обходи широкия свят и да си поръча самолет, който ще отговаря и на акъла, и на кесията му.

Уникална снимка: прислужник (вдясно) дарява нещо на господаря си

В свободното си от бойни полети време др. Р. Петк. сколаса да подари на руския посланик у нас др. Анатолий Макаров специална писалка с надпис „140 години дипломатически отношения“. БКП-3 и тям подобните формации вероятно тачат паметта на коварния враг на българщината граф Игнатиев, пратил Васил Левски на бесилото и сътворил дипломатическото разфасоване на българското землище преди, по време и след подписване на Санстефанския предварителен мирен договор.

Р. Петк. и нему подобните сигурно лелеят мечта да се върнат времената, когато външната, вътрешната и всяка друга българска политика бяха обвързвани и диктувани от политическите цели на болшевишка Русия. Когато за България „дружбата” със СССР бе като „слънцето и въздуха” за всяко живо същество.

Понеже в АБВ никой не разбира от военно дело, профанът Румен Петков може да се прави на авиационен експерт. А понеже никой не разбира и от икономика, някакъв остатъчен професор Боян Дуранкев се опитва да минава за енергиен експерт. Не че от думите му се разбира какво е искал да каже, но общият тон и хаотично нахвърляните слова навяват асоциации, че този човек вероятно ратува за…  строителството на АЕЦ „Белене”. Предизборно. Пред-европарламентарно.

Боян Дуранкев бистри енергетиката

Все пак др. Дуранкев си оставя леко открехната вратичка: „Обратно казано – вероятно имаме нужда, но никой засега не знае каква ще бъде структурата на българската икономика до 2035 г. и дали, ако намалим нашата енергоемкост, ще има експорт на този ток, който ще произвежда АЕЦ „Белене“.

Демек, не се знае знае ли се и ако се знае, не е много сигурно. Ала вестничетата и сайтовете, които препредават мъдрите мисли на Р. Петк. и на идейните му пазванти, подпомагат каузата с бойки заглавия като „За неизбежността на АЕЦ „Белене“: проф. Дуранкев в дискусия по БНТ”. Дилетантското определение „неизбежност” веднага ни отпраща към словото на др. Румен Радев пред икономическия форум в Санкт Петербург. И излиза, че един и същи щаб готви словата на радевци и на петковци, един и същи щаб съгласува и координира предизборната и следизборната политическа линия на президент, БКП-1, БКП-3 и вся остальная советская пропутинская…

„Православни приятели на Русия”

Ако слушаш рупорите на кремълския империализъм, ще излезе, че не можеш да бъдеш истински православен българин, ако не си путинист, руски шовинист и местен родоотстъпник.

Подобни тъжни мисли донасят съобщения от руски медиии, че някакъв заместник-пред(сед)ател на „Приятели на Русия и православен свят“ поканил „от името на българския народ” неотразимата Мария Захарова да даде брифинг в България. Въпросният нахалник калесал говорителката на Министерството на външните работи на РФ да ни гостува, без да е бил упълномощаван от българския народ. Без да е проверил, горкият, дали „гласът на Кремъл” отдавна не е персона нон грата в страните от Европейския съюз заради агресията на РФ срещу суверенна Украйна.

„Все говорят, что не красавица, а мне такие больше нравятся…”, пееше нявга Владимир Висоцки. Мария Захарова (вдясно) и индивидът, поканил я да ни гостува от „името на българския народ”

Затова „красавицата” Маша ще трябва да почака, преди да домъкне вечно недоизмитата коса и махмурлийския си сурат в София.

Българи се излагат на международно равнище и с участието си в „първата по рода си среща на русофилските организации в Белград”. На срещата били разисквани „глобални проблеми, както и възможност за възраждане на славянската общност”. Че какво й е на славянската общност? Да не се е споминала? Славяните са си тук, живи и здрави. Само дето ние не сме славяни. Което най-вероятно още не е стигнало до ушите на „православните скотове” в българската държава, защото те над път и под път бързат да засвидетелстват слугинажа си спрямо неоимперска Русия.

Словене и бугаре су радили сречу у Београду

От българска страна са участвали информационна агенция „Булпресс”, Атанас Стефанов от „Приятели на Русия и православен свят“ и Мадлен Кирчева от „Православен събор“. Много православие, много славяно-русофилство!

Въпросният Ат. Стефанов даже извадил късмет да се срещне лично с генералния секретар на Руската комунистическа партия товаришч Генадий Зюганов, вечен кандидат за президент на Руската федерация. Моля да си запишете словата, с които ни е благословил тов. Зюганов:  „Дружбата между нашите народи не е от вчера и силните духовни и славянски връзки са тези, които ни крепят от векове за векове.”

Вечният съветски комунист Генадий Зюганов е „само” на 75 годинки. На снимката е подмладен с 35-40 лазарника

Понеже се разчувствах, просълзих и ръцете ми треперят от българо-съветски вълнения, спирам дотук. Ще завърша със словата на четника-поет Пейо Яворов:

”През това време руското правителство употреби всички средства да покаже, че славянството и православието са две овчи кожи върху гърба на един хитър вълк. Официална България се луташе по кривите пътеки на дипломацията  – и много естествено, вадеше очи, наместо да изпише вежди“.

Етикети: * * * * * *