Да подкрепим личността Николай Ненчев и „Плана Ненчев“

преди 3 години

Нека на 26 май заедно да дадем своя глас за личността на Николай Ненчев и за ясния план за обединение на демократичната общност. Нека масово гласуваме с номер 7 в интегралната бюлетина!

Скъпи читатели на „Приоритети“. Минути преди да приключи изборната кампания за представители в Европейския парламент, Ви призоваваме да не стоите безучастни и да дадете своята подкрепа както за личността на независимия кандидат Николай Ненчев, така и за станалия известен като „План Ненчев“ проект за обединяване на демократичната общност.

Няма друг кандидат на тези избори, който с цялата си житейска и политическа дейност да въплъщава демократичната общност – тези наши съграждани, за които комунистическият режим беше една престъпна идиотщина и които осъзнават горчивия факт, че Кремъл води жестока хибридна война срещу България, срещу Европейския съюз и срещу ценностите на демокрацията.

Никой друг български политик, заемал висш държавен пост, не посмя да осъди обявената от Съветския съюз война срещу България през септември 1944 година като агресия, която няма нищо общо с войната срещу нацизма. Никой друг министър на отбраната не посмя да изпълни закона и да предаде досиетата на военното контраразузнаване от периода, когато България беше съветски васал, на упълномощената комисия. Никой друг не направи опит да скъса зависимостта на българската изтребителна авиация от руските фирми.

Затова Николай Ненчев днес е подсъдим. Не защото е злоупотребил с държавни средства, а защото е спестил милиони на България.

Не по-малко важно е на 26 май да подкрепим „Плана Ненчев“.

През 2016 година Николай Ненчев настояваше партиите от ЕНП да издигнат общи кандидатури за президент и вицепрезидент.

През 2017 година Николай Ненчев настояваше партиите, подкрепили Трайчо Трайков на президентските избори, да се явят заедно на парламентарните.

През 2018 година Николай Ненчев предложи ясен и работещ план за обединение на демократичната общност.

В днешния забързан живот малко демократично мислещи хора имат времето и възможността да участват активно в партийния живот на страната, да посещават отчетни събрания и да участват в местни или национални партийни ръководства. Но те се интересуват живо от политическия живот и имат нужда да бъдат представени на всички управленски нива.

Николай Ненчев предложи партиите от демократичната общност, както и многото граждански сдружения, които споделят нашите ценности, да изработят заедно списък от „регистрирани избиратели“, които биха могли да гласуват, включително по интернет, за ръководство на единния демократичен субект и да подреждат предизборните листи на неговите кандидати за всички избори.

Тогава гласът му не беше чут, но ние можем да направим приемането на план, подобен на този на Николай Ненчев, необратимо.

Скъпи читатели, нека на 26 май заедно да дадем своя глас за личността на Николай Ненчев и за ясния план за обединение на демократичната общност.

Нека масово гласуваме с номер 7 в интегралната бюлетина!