„День Победы” и патаклама в Анталия

преди 3 години

Когато се напиха до обезумяване, решиха да си връщат на германците за ужасите от войната и за перестройката на Горбачов. Нападнаха кротки възрастни германци от съседните маса: „Фрицове мръсни, сега ще ви покажем!...” Британски туристи се втурнаха да защитят германците и конфликтът стана международен.

Мария Курзел

На 9 май в някои руски затвори срещу обещания за смекчаване на присъдите са изкарали затворниците на шествие „Безсмъртен полк“.
Разбира се, зад оградата.

Точно на 9 май изкарах цяла нощ в полицейския участък в Анталия. Руски туристи бяха решили да си направят „Безсмъртен полк” по улиците на града. Полицаите учтиво ги помолиха да се разотидат, но това ги обиди и озлоби. Имаха да допиват доста водка и избраха някакъв малък ресторант, за да продължат честването.

С руски флагове, колорадски лентички, моряшки фланелки и даже с военни униформи, купени с помощта на консулствата в Анталия и Измир, вдигаха страхотна врява.

Когато се напиха до безумие, решиха да си връщат на германците за ужасите от войната и за перестройката на Горбачов. Нападнаха кротки възрастни германци от съседните маса: „Фрицове мръсни, сега ще ви покажем!…”

Британски туристи се втурнаха да защитят  германците и конфликтът стана международен. Пристигналите полицаи бяха наречени „Тъпи турски муцуни!” и само белезниците попречиха да няма жертви.

На другия ден най-буйните побойници получиха по 6 месеца затвор, петгодишна забрана да влизат в Турция и парична глоба. Някакъв неизтрезнял юнак почна да крещи на съдията, че имал връзки и бе удостоен с още 6 месеца затвор. Ефективно.

Руското посолства категорично отказва да помага на свои сънародници. Дори някой да умре, не се трогват. Веднъж руски дипломат се изтърва и отговори: „Че ние да не сме ви карали насила да идвате тук!?”

В нашия хотел руски турист получи инфаркт по време на закуска и така си почина.

(От Фейсбук-страницата на автора)

Етикети: * * *