До червените носталгици

преди 1 година

То бива гьонсуратлък, ама тяхното вече....

Искрено и лично

Скъпи другари БИВШИ офицери, я ми припомнете на мен, по-младия, когато купувахме МиГ-23 и МиГ-29, имаше ли конкурси? Купихме ги, не ни ги подари „братският“ СССР! И си ги платихме, до последния цент, не копейка. Архивите са живи и недвусмислено показват, че подаръци не е имало. Даже бай Тошо по едно време пише жално писмо до Москва, че не смогва да изхрани населението заради разходите за въоръжаване. 

Кои бяха конкурентите в тези конкурси, че не си спомням? F-16? Мираж-2000? SAAB-35 Draken?

Та тогава, когато си бяхме само формално държава, а всъщност съветска колония, по-независими ли бяхме? Тогава, когато всички знаеха, че ако в Москва кихнат, тук бай Тошо и ортаците му в слугинажа на СССР се …

И точно вие ли ще ми говорите за независимост? Вие, които продължавате да сте верни по-скоро на БКП, отколкото на България? Дотам, че един от вас се възмущаваше, че някои от завършилите ВНВВУ изменили на ИДЕЯТА!!! ИДЕЯТА на партията, която още в далечната 1919 г. се е врекла във вярност на Москва. Партията, която два пъти опита да направи от България съветска република. Партията, която цял век служи на интересите на управниците в Кремъл, които и да са те. Но не и на България! 
Айде по-кротко, другари БИВШИ офицери, останали до гроб верни на партията на националните предатели – БКП! 
По-кротко, че станахте и смешни, и жалки!

Етикети: * *