Доналд Тръмп: Ако Иран иска да воюва, това ще е краят на тяхната страна

преди 3 години

Никога повече не заплашвайте САЩ“, написа президентът в Туитър.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Иран да спре със заплахите към неговата страна, съобщи „Fox News“.

„Ако Иран иска да воюва, това ще е краят на тяхната страна. Никога повече не заплашвайте САЩ“, написа Тръмп в Туитър. Това засили безпокойствата за възможен конфликт на фона на растящото напрежение между САЩ и Иран, предадоха Ройтерс и БТА.

Отношенията между двете страни се обтегнаха през последните месеци. Това стана, след като администрацията на американския президент изтегли страната от споразумението за ядрената програма на Иран. Според него тази сделка е „най-лошата в историята“.

САЩ вече изпратиха в Персийския залив група бойни кораби, а Иран призова международната общност да направи нужното за защитата на ядреното споразумение и отмяната на последните санкции от страна на американското правителство.

В интервю за „Fox News“ Тръмп поясни, че не иска войни, единствените намеси на САЩ ще са икономически, съобщи РИА Новости.

„Ако се намесим, то ще е икономически“, така той отговори на журналист от медията, който поиска коментар на думите на сенатор Линдзи Греъм, че с Тръмп искат „различни нахлувания“.

Тръмп добави, че не иска война с Иран, а единственото, което цели в отношенията с тази страна, е да не позволява на Техеран да разработва ядрени оръжия.

Етикети: * *