Дванадесета група украински войници пристигна на лечение и възстановяване

преди 6 месеца

Може би полу-натовците не знаят и не искат да знаят, че ако Путинова Русия прекърши Украйна, следващият клиент на „учтивите зелени човечета” най-вероятно ще бъде „атлантическа” България. На чието правителство му иска во веки веков да прилага политическата мимикрия, формулирана в рецептата „И тако, и вако”.

Точно на 9 май, Деня на Европа, в София пристигнаха осем млади мъже и дама-старши редник от Украинските въоръжени сили. Те ще се лекуват и възстановяват във военния санаториум в гр. Хисаря.

Воините бяха посрещнати от посланика на Украйна у нас Н. Пр. Виталий Москаленко, от военния аташе полковник Леонид Кукуруза, от съпредседателя на Атлантическия съвет на България Димитрин Вичев, от експредседателя на Народното събрание и член на Атлантическия съвет Александър Йорданов и от представители на неправителствените организации на украинците, които живеят и работят у нас.

Посланикът на Украйна и Александър Йорданов поздравиха украинските воини с общия празник и им пожелаха бързо възстановяване и приятна почивка на българска земя.

Деветимата украински патриоти се сражават на първа бойна линия от самото начало на руската агресия срещу страната им. Половината са ранявани по няколко пъти. Преживели са ужасите на артилерийски обстрели с реактивни системи за залпов огън (РСЗО), минометен огън и диверсионни налети на украински отцепници и подразделения на руското ГРУ.

Всички са родени в Централна и Източна Украйна. Трима говорят предимно руски, понеже са от рускоезични семейства. Което не им е попречило да проливат кръв за „Шче не вмерла Украина”.

Две седмици бойците ще се лекуват у нас. Лечението и пребиваването им са финансирани от специална програма на НАТО. Тъкмо затова буди удивление упоритото нежелание на българското Министерство на отбраната да посрещне гостите от Украйна.

Дванадесети път полунатовците от МО, от МВРО и от парламентарното мнозинство не показват дори формално официално уважение към воини от приятелски и храбър народ, който шеста година се сражава за своята свобода, за свободата и правдата на обединена Европа.

Може би полунатовците не знаят и не искат да знаят, че ако Путинова Русия сломи Украйна, следващият клиент на „учтивите зелени човечета” най-вероятно ще бъде „атлантическа” България. На чието правителство му иска во веки веков да прилага политическата мимикрия, формулирана в рецептата „И тако, и вако”.

Другарят министър-председател, ръководената от него партия, ченгесарската формация МВРО и другите присъдружни „патреоти” биха искали да бъдат като кроткото теленце от пословицата, дето „бозало от две майки”. Въпросните другари малко са позакъснели. Само с пет годинки. Подобна ганьовско-андрешковско-живковска политика бе възможна до 2014 г. Но след руската агресия срещу суверенна Украйна Европа, САЩ и другите ни съюзници от НАТО и ЕС предприеха серия от мерки за възпиране на агресора и наложиха санкции срещу ОПГ на др. В. В. Путин.

Само българските тарикати на дребно още се правят на неразбрали, че поредната Студена война между цивилизования свят и остатъчния СССР е започнала и че съветските (руските) ракети няма да ги питат дали са гласували в подкрепа на санкциите или против. Защото според чл. 12 от Военната доктрина на Руската федерация всички ние, членуващи в „агресивния блок НАТО”, сме вероятен противник за др. Путин и за другарите генерали от доскорошния СССР.

Така че никакви залъгалки за малоумници, че мечтаем да се плацикаме с „лодки, платноходки и водни колелета в Черно море”, няма да умилостивят вероятния агресор или да докарат по-евтини F-16 от САЩ.

„Ако ще паднеш, прав падни”, казва една от мъдрите български пословици. Плазмодиите, политическите хамелеони, помиярите и двуличниците са еднакво противни и на двете противостоящи страни, между които се опитват да шикалкавят.

От детството помня, че в махалата най-много бой ядяха онези бъзливи и подли копеленца, които се опитваха да бъдат приятелчета и с двете момчешки банди.

Така че, другари от МО, изпълнете домакинските си задължения.

Поне от кумова срама.

Етикети: * * *