Фейсбук прегря с коментари за дебата Йончева-Гариел

преди 3 години

Големия въпрос приключи.

Дългоочакваният дебат между водачките на листите на ГЕРБ и БСП за евроизборите Мария Габриел и Елена Йончева по NOVA тази сутрин предизвика множество коментари във Фейсбук. Ето някои от тях.

Снимка Интернет
Недялко Недялков

Елена Йончева е озлобена и отчаяна жена. Гледах я с Габриел и ми дожаля. Все пак минаваше за съвестна и доблестна разследваща журналистка, имаше някакво име…
Сега лицето й е изкривено от омраза, в мефистофелска полуусмивка, която навява тъга и предупреждава за дебнещи опасности.
Елена е карикатура на политик и карикатура на журналист. Кентавър. Вчера в ПИК си направихме експеримент и публикуваме в аванс опорните точки, по които ще говори на диспута.
Е, познахме, без да сме пророци.
111-то място по свобода на словото, корупция, сливане на власт и престъпност, бля-бля-бля…
Каканиже сухоежбини, едно и също, предварително назубрени тези, без покой, на едро. Прекъсва нервно, говори ВЪРХУ опонента, защото се чувства неподготвена и некомпетентна по европейските въпроси.
Накъде е тръгнала и сама не знае.
Как ще се държи в Европарламента – пълна мъгла. Как ще се позиционира идейно по важните теми – вятър работа…
Важното е да наплюем Борисов и да се изкараме жертви на режима. 
Няма градивност, няма план, няма концепция, няма визия.
Има заядливост и агресия като защитна реакция

Stefan Tashev

Дебатът по NOVA затвърждава мнението ми, че Елена Йончева е пълен въздух като журналист. Великата „разследваща“ журналистка работи с опорни точки и декламира предварително заучени неща.

Adelina Deliiska

Един журналист трябва да пише и говори ясно, точно и с конкретика. Най-важното – да може и да знае кога да си сложи точката. Това Е журналистиката, всичко останало е бла-бла. Понякога се получава публицистика, друг път чисти манипулации. Затова ме подсети диалогът между Йончева и Габриел. Втората приятно ме изненада и с умението да завършва навреме изреченията си.

Мария Габриел – респект!

Петко Симеонов

Гледах част от дебата Габриел-Йончева по NOVA и се сетих за Мирча Кришан. Имаше преди много години такъв румънски комик, който разсмиваше България по радиото. Той в ролята на ученик. Нищо не знае. Какъвто и въпрос да му зададат, го извърта и започва да говори за краставицата с бясно темпо и нищо не му се разбира. Та така… Едната от дамите участваше в дебата по метода на Мирча Кришан. Абсурдно неподготвена, но за краставицата беше като картечница.

Tanya Mangalakova 

Габриел има добър френски. Установих, като сменях каналите и попаднах на интервю с журналистка от France 24.

Toma Bikov

Големият въпрос кого ще изправи ГЕРБ срещу Йончева приключи с правилния отговор – Мария Габриел

Venelin Vlahov 

Ако по някаква причина ГЕРБ внезапно изчезне, тия ще си сложат въжето. Просто нямат друга тема.

Снежана Георгиева 

Йончева уж е разследваща журналистка, но така и не разбра за какво се състезава и оттук обърка темите на конкурса. А за етажите съвсем се е объркала. България е високо, но Европа е още по-високо. Та милата, не стъпи нито на верния етаж, нито на вярната писта, нито на верните теми. И така Елена, която е с толкова остро око за корупциите и корупционните схеми, незнайно защо вижда далавери по граници и огради, по хасковски назначения и софийски апартаменти и как така не видя цяла една банка, че е пирамида. И то каква пирамида – по-голяма от Хеопсовата. Не само не я видя, ами и парички взела от нея и не само взела, ами и не се срамува, че някъде по това време е загубила разследващия си нос.

Яна Бояджиева 

Браво и от мен! Гордея се с Мария Габриел. Пискливата Йончева беше принудена да изслушва и да се съобразява.

Tina Hristova Petrou 

Очакван резултат от дебата! Невероятен гьонсурат е съвеЦката гражданинка. Важният въпрос остава: дали разбира разликата клетият гласоподавател и щастие ли е за него да изпраща такива лъжци да ни представят в ЕП?!

Етикети: * * *