Гордана Силяновска-Давкова – кандидатът, обединяващ всички противници на НАТО

преди 2 години

На предстоящите президентски избори, които ще се проведат в Северна Македония на Цветница, Гордана Силяновска-Давкова е обединяващ кандидат за всички антинатовски активисти .

Гордана Силяновска – изявен противник на Договора за добросъседство и приятелство с България

Публикация на македонския сайт Татковина

Това, което привлича вниманието в кампанията за президентските избори, е, че кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова е успяла да обедини всички добре познати на македонската общественост антинатовски активисти в страната. Сред тях има университетски преподаватели, лидери на политически партии и духовни лица от Македонската православна църква.

Гордана Силяновска-Давкова отдавна се смята за част от лагера не само на скептичните относно евроатлантическата интеграция на Република Северна Македония, но и на тези, които публично показват своята враждебност към НАТО и ЕС.

Сред най-близките сътрудници на Силяновска-Давкова са Жидас Даскаловски и Биляна Ванковска, които открито пишат и говорят срещу НАТО, включително пред своите студенти.

Кандидатът ВМРО-ДПМНЕ е близка приятелка със Солза Гърчева, която организира антинатовски протести по време на посещението на генералния секретар Йенс Столтенберг.

Обществена подкрепа и ежедневна публична агитация за Гордана Силяновска-Давкова се оказва от свещеника Ивица Тодоров, който организира протести пред Собранието и публично се противопоставя на действията на НАТО.

Разбира се, в нейна подкрепа се обяви и Димитър Апасиев от „Лявата партия“, която организира протести срещу присъствието на американската армия, и провокира инцидент по време на празника на НАТО в градския парк, като се появи с антинатовски банер. Според „левицата“ НАТО е кръв, сълзи и смърт … нещо, за което получи подкрепата на Даскаловски, близък сътрудник на Силяновска-Давкова,

Открити антинатовски призиви отправя и Косана Мазнева, бивш председател на Съюза на жените (СЖ) във ВМРО ДПМНЕ, която днес е съветник на нейния лидер Християн Мицковски. Същото важи за заместник секретаря на СЖ в Кочани Славица Ангелова, според която НАТО е агресивна организация.  И двете работят активно за избирането на Силяновска-Давкова.

В подкрепа за Гордана Силяновска-Давкова се обяви председателят на партия  МААК и заместник-председател на Македонската академия на науките и изкуствата Страшо Ангеловски. Той обяви в своя статия, че тя е обединяващ кандидат за тези, които още не са решили за кого да гласуват.

Всъщност може да се каже, че Гордана Силяновска-Давкова е обединяващ кандидат именно за антинатовските активисти в страната.

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ единствено в публичните си изяви избягва да говори за НАТО, въпреки че като евентуален бъдещ президент би имала външнополитически правомощия и ще бъде главнокомандващ в държава-членка на НАТО. Означава ли това, че ако бъде избрана за президент, Силяновска-Давкова напълно ще премахне НАТО от дневния си ред, а кабинетът ѝ ще бъде пълен със съветници, които са известни активисти срещу НАТО?

Предлагаме част от антинатовските реклами, публикувани от поддръжниците на Силяновска-Давкова:

Етикети: * * *