Хамелеоните понякога стават жертва на хищници-далтонисти

преди 1 година

Отварянето точно на българското въздушно пространство за руските самолети представлява пробив в атлантическата солидарност и пряко нарушение на чл. 4 и на чл. 8 от Вашингтонския договор

През последните месеци сме свидетели на примитивни, двулични и недостойни машинации на българското правителство, които демаскираха антинатовската и антиевропейската му същност. В дълбоката си логика икономическата и военната политика на това правителство е насочена към раболепно обслужване на режима на руския президент Путин.

Поредният фрапантен пример е официалното разрешение за прелитане на руски военно-транспортни самолета през въздушното пространство на Република България през октомври т. г. Самолетите са превозвали противоракетни системи С-400 и зенитно-ракетни комплекси „Панцир-С1“, които са били стоварени в Сърбия.

Според наличните данни първият полет на самолет Ан-124-100 „Руслан“ RA-82014 от Москва през Черно море, Турция и Северна България до Сърбия е бил на 16 октомври – Ден на Българските военновъздушни сили. Символично.

Дванадесет прелета над Северна България извършва авиацията на „братушките”. Подобно прелитане не е възможно без предварително официално разрешение от българските власти, които ни уведомиха само за два разрешени полета над страната ни.

Същевременно от посолствата на водещи държави от НАТО ни предупреждават, че разполагането на руски противоракетни и зенитно-ракетни комплекси в Сърбия сериозно ще наруши военно-стратегическия баланс на Балканите. За всеки е ясно, че този акт грубо противоречи на българските национални интереси.

Противоракетната система С-400 „Триумф“ (по класификация на НАТО SA-21 Growler) представлява зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие. Системата е предназначена да унищожава всички съвременни средства за въздушна атака на разстояние от няколкостотин километра, летящи в целия диапазон от височини.

С- 400 вече е разположен в окупирания от Русия Крим и инсталирането му и на сръбска територия означава, че от Крим до Белград Русия е изградила верига от ракетни и радарни системи, които умножават военните способности на кремълския режим да възпрепятства достъпа на сили и средства на НАТО в цяла Югоизточна Европа.

Изпращането на зенитно-ракетни системи в Сърбия едновременно със съобщението, че западната ни съседка става член на Евразийския икономически съюз, показва, че военната интеграция на Сърбия и Русия е напреднала до такава степен, че членството на Сърбия и в НАТО, и в ЕС става практически невъзможно.

Известно е, че вече са водени официални разговори Москва да разположи С-400 в своя база край Белград като елемент от военното  сътрудничество с най-верния й сателит на Балканите.

На този фон става ясно, че българското правителство тихомълком изигра ролята на съучастник на путиновия режим в изострянето на политическата и военната обстановка на полуострова. Правителството на „натовска” България носи и ще носи пряка отговорност за подкопаването на националната и съюзната сигурност на югоизточния фланг на НАТО.

Отварянето точно на българското въздушно пространство пред „хитрия руски вълк”, както е писал Пейо Яворов, представлява пробив в атлантическата солидарност и пряко нарушение на чл. 4 и на чл. 8 от Вашингтонския договор, по силата на който все още сме член на НАТО

С този „смел” ход правителството на Бойко Борисов срамно и печално затвори политическия цикъл, започнал оптимистично за страната ни преди две десетилетия. Тогава, през март 1999 г., правителството на Обединените демократични сили (ОДС) предостави въздушен коридор на бойната авиация на НАТО, за да нанесе удари срещу войските на Слободан Милошевич, които извършваха етническо прочистване и други военни престъпления и престъпления срещу човечеството.

Тогава, без де юре да бъде член на Алианса, България прояви смелост и държавническа мъдрост и действа като де факто интегрална част от НАТО.

Днес, двадесет години след 1999, суверенно българско правителство предостави въздушното пространство на страната ни на държава, която официално в чл. 12 на военната си доктрина посочва НАТО като „най-сериозна заплаха” за националната си сигурност. Държава, която приятели и съюзници от Европейския съюз и НАТО заслужено наричат „вековен враг на Европа”.

С този пореден акт на двуличие правителството на Бойко Борисов се нарежда в печалната редица на антибългарските русофилски кабинети от новата ни история като този на д-р Стоян Данев („Аз с Русия политика не правя”), на др. Георги Димитров („Като слънцето и въздуха за всяко живо същество…”) и на др. Т. Живков („Дружба от векове и за векове”).

В тази редичка съвсем логично застават серията неизгодни за България договори с „Газпром“, поради които вече 20 години купуваме най-скъпия газ в Европа; фалшивите възторзи, че АЕЦ „Белене” щяла да ни превърне в печеливш износител на електрическа енергия и в енергиен гигант на Югоизточна Европа; грешните пари, хвърлени на фалиралата руска авиационна компания РСК „МиГ“ за ремонт на музейните изтребители МиГ-29.

Правителството на Борисов реши, че след заявката за осем самолета F-16 от САЩ би могло да компенсира недоволството на руските си резиденти със заробващи България договори и с ниски поклони пред Русия.

От същия „наръчник“ на КГБ са и героичните усилия на прокуратурата, която точно между двата тура на местните избори и веднага след избора на новия главен прокурор гордо разкри някакъв руски шпионин, който вече отпътува за страната си.

Позволете да припомня, че в руското посолство у нас остават други, „осветени“, но неарестувани и неизгонени, поне 67 руски шпиони.

ШЕСТДЕСЕТ И СЕДЕМ РУСКИ ШПИОНИ!

Остават още девет първи секретари, трима втори секретари, четирима трети секретари, четирима военни аташета и още неизброимо количество заместник-аташета, съветници, заместник-съветници и помощник-съветници – дипломатически апарат, който по броя на акредитираните дипломати сякаш се намира не в малката 6-7 милионна България, а в държава поне с десет пъти по-голяма територия и население.

За нас, редовите български граждани, остават трайното огорчение и загубата на доверие сред съюзниците от НАТО и от ЕС. Защото рано или късно и това правителство ще се нареди в хербария на историята до кабинетите на Станишев, Орешарски и Сакскобургготски. Но ответните мерки, които неминуемо ще последват след предателската постъпка на кабинета „Борисов”, ще понесем всички ние, които все още живеем и се опитваме да бъдем българи в Република България.

Хамелеонството в политиката е познато и изучено от най-дълбока древност. Постоянната смяна на цвета е единственото защитно средства за тромавото насекомоядно влечуго. Да, този трик временно го прадпазва от естествени врагове. Но маломерният му мозък няма как да осмисли логиката, че шарените разцветки не могат да заблудят хищниците-далтонисти.

Етикети: * *