Химическа кастрация временно озпатява педофили

преди 7 месеца

Лекарите ще предписват на британските затворници медикаменти за предотвратяване на сексуална възбуда, които трябва да бъдат взимани редовно, за да имат сериозен ефект. Възниква въпросът как ще бъдат заставени престъпниците редовно да си пият хапчетата.

Преди няколко месеца в Казахстан за първи път е приложена химическа кастрация на педофил, след като е приет специален закон от парламента на голямата азиатска държава, пише британският в. „Мирър”. Властите са съобщили, че под наблюдението на представители от Министерството на здравеопазването е бил инжектиран неназован престъпник от Туркестанския регион. Заместик-министърът Лязат Актаева обяснява: «В изпълнение на съдебна присъда бе извършена химическа кастрация».

През миналата година правителството е отпуснало 25 000 долара за закупуване на инжекции, които убиват сексуалния апетит за 5-6 месеца. Мерките са предприети, след като през периода 2010-2016 г. броят на изнасилените деца в Казахстан се е удвоил, достигайки 1 000 годишно.

По-тежкото наказание е лишаване от свобода до 25 години. За разлика от хирургическата, химическата кастрация не лишава престъпника от либидо и не предотвратяма бъдещи опити за насилие.

Казахстан не е единствената държава, която търси начин да се справи с педофилите. Преди няколко месеца правителството на Великобритания съобщи, че смята да разшири обхвата на химическата кастрация за осъдените педофили и за други сексуалин престъпници. Министърът на правосъдието Филип Лий е разпоредил на подчинените си да търсят повече начини за прилагане на медицински мерки срещу сексуалните насилници.

Спецификата на британското правосъдие е, че засега е твърде меко. На осъдените за първи път педофили се предоставя възможност да изберат вида наказание: затвор или кастрация. В момента около 120 сексуални престъпници преминават курс на доброволно „лечение” с химически инжекции.

Професорът по психиатрия Дон Гръбин изпълнява програма за химическа кастрация с подкрепата на затворническите власти и на здравните органи. Един от служителите в здравеопазването споделя: «Учените знаят, че засега резултатите са противоречиви. Процедурата е доброволна и позволява на престъпника да получи условна присъда и да бъде освободен предсрочно.

Дискусията около ефективността на метода не е завършила, но лекарите са сигурни, че химическата кастрация има място в правосъдната система. Съчетани с психологическа терапия, потискащите либидото лекарства са по-ефикасни от методите, прилагани досега».

Лекарите ще предписват на британските затворници медикаменти за предотвратяване на сексуална възбуда, които трябва да бъдат взимани редовно, за да имат сериозен ефект. Възниква въпросът как ще бъдат заставени престъпниците редовно да си пият хапчетата.

Ами ако следващата жертва на недоизлекуван педофил е вашето дете?

Етикети: * * *