Хитлер е искал мюсюлманите да го приемат за Месия

преди 3 години

Хитлер мечтаел да стане „мечът на исляма“?

Книгата „Мюсюлманите и нацистката военна машина“ на британския историк Дейвид Мотадил разкрива много интересна причина за интереса на нацистите към Свещения Коран, съобщават близкоизточни източници. Британският експерт посочва, че Централният съвет за германска национална сигурност, функционирал по време на управлението на Хитлер, си е поставил за задача да направи детайлно изследване на Корана. Целта била да се намерят убедителни доказателства вътре в свещената за мюсюлманите книга, че след Мохамед ще дойде още един пророк. Идеята е била да се обори твърдението в Корана, че „Мохамед е последният от пророците“. Трябвало е да намерят „аргументирани тълкувания“, съгласно които коранически знамения казвали, че Христос (който също е почитан от мюсюлманите като пророк) е възкръснал в лицето на Хитлер и неговата задача е да се бори срещу Антихриста.

С други думи, трябвало е да се намерят кароническообразни обяснения, че Хитлер е прероденият Христос.
Аспирациите на нацистите били да се докоснат до религиозните чувства и да се спечелят симпатиите на мюсюлманите. Задкулисната цел била те да застанат рамо до рамо с нацистите в тяхната битка срещу съюзниците. В крайна сметка е трябвало чрез религията да се внуши на милионната мюсюлманска маса в Близкия изток и Северна Африка, че Хитлер е Ал-Махди-Ал-Монтасар, очакваният Месия.
Британският учен отбелязва, че въпросните усилия и нацистката пропаганда съвпадат по време с дебаркирането през 1941 г. на войските на генерал Ромел в Северна Африка. Военните действия и резултатите от сблъсъците между нацистите и съюзниците на либийска територия обаче показват, че манипулациите на хитлеристите са останали безрезултатни.