Илиян Василев: Радев направи гаф, даващ основания за импийчмънт

преди 9 месеца

Българският президент директно обвини САЩ в корупционно действие?!?

Румен Радев направи огромен гаф днес, който затъмнява всичко друго, казано от него. В официално изявление днес той определи сделката с F-16 като корупционна!?! Тъй като това е договореност между две държави, няма как да има корупция само от българска страна, значи американците дават пари, а нашите ги вземат. Българският президент директно обвини САЩ в корупционно действие?!?

„Още веднъж да напомня – до този момент и от „Локхийд Мартин“, и от българската страна винаги се е твърдяло и никой не е оспорвал, че преговорите и евентуалната сделка се водят/сключва с американското правителство, което днес разбираме от Радев, който има достъп до цялата информация на спецслужбите, че се ангажирало в корупционни действия“, посочва Василев.

Припомняме, по-рано днес Радев в речта си по отчета за втората година от своя президентски мандат отправи остри критики заради решението за започване на преговори със САЩ по офертата за закупуване на F-16 за българските ВВС.

Същевременно Василев напомня, че всъщност разкрития за корупционни практики има по отношение на сделки с конкурентните самолети „Грипен“.

„Всички знаят от медиите, че корупционни практики има достатъчно добре отразени в медиите, разследвани при сделките с „Грипен“ в Чехия и Унгария. От това следва, че разследвания в тази насока биха могли да докажат възможни основи на мотивацията на държавния ни глава. Защото е ясно, че в отчаянието си е преминал всички разумни и мислими граници на поведение“, коментира той.

„Той е държавен глава на страна-членка на НАТО, в която най-важният ни съюзник са САЩ, чието правителство от днес според Радев е корумпиращо.

Както и да гледам, това си основание за импийчмънт.

Или го доказва, или да бъде така добър сам да напусне, за да спести процедурата.“

Етикети: * *