Как „продадохме Странджа на папата“ – долнопробна кадесарска пропаганда срещу визитата на Франциск

преди 1 година

Друго си е да дойде другарят полк. Гундяев. С 200 души охрана и брониран мерцедес. Да се накара на Румен Радев, да постави задачи на агентурата, да напомни, че „могат да повторят”. Онова, същото, от 1944-а. И да ни стане някак канонично-православно. Съветско и социалистицко.

Комунизмът и ДС не са си отишли. Питайте Радев, Нинова и Йотова

Жестът на папа Франциск при срещата му с патриарх Неофит явно остана неразбран от повечето българи
Снимка „Ватикан нюз”

“По отношение на католишките бандити да се действа решително, включително до ареста на католишкия екзарх, ако за това се окажат данни. Пред нищо няма да се спирате. Дръжте ме в течение по въпроса. Трябва да се подготви добре процес по направените разкрития и да се разгромят до основи католишките бандитски гнезда в България.

При това ние ще се посъветваме с нашите съветски приятели. Когато следствието в основата си приключи, да се състави сбито изложение на разкритото, което ние ще изпратим на приятелите ни с молба за съвет и ще разгромим католишките бандити. Ние бием бандитските връзки на католишката църква у нас с Ватикана, тук Ватикана организира разбойнически гнезда. Един процес срещу католишките бандити у нас ще има противоватиканско, противопапско острие.”

Това пише в резолюция министър-председателят Вълко Червенков от 26 юни 1952 г. върху доклада на вътрешния министър преди започването на т. нар. католически процеси на ДС и БКП от времето на Сталин.

В резултат са арестувани повече от 70 католически духовници от цяла България, като шестима от тях са осъдени на смърт и убити веднага, а останалите над 50 души получават общо 480 години затвор. Преди процеса свещениците минават през инквизицията на Държавна сигурност.

Сетих се за резолюцията на „малкия Сталин“ (Вълко Червенков) покрай визитата на папа Франциск в България. След толкова фейк, мръсотия, омраза и лъжи около нея, които изляха червените тролове, проруските „националистически медии“, „патриоти“ или обикновени ченгета, човек би си помислил, че още сме в 1952, а не в 2019 година. И то в страна-член на ЕС и НАТО.

Изпълнението на Йотова с Гундяев влезе в аналите на червената мимикрия

Да обобщим „тънката червена линия“ на помията: папата е враг, католик, йезуит, който идва да ни „натиска“ да приемем мигранти. Той е заплаха за „националната сигурност“, осквернил с присъствието си светинята „Александър Невски“.

Пенсионирани кадесари, оказали се на стари години ревностни фенове на „православието“ и защитници на родната църква, пишат как сме „продали Странджа на папата, за да заселват там мигранти“. Не мина и без телевизионни коментари на дежурните ченгета от Първо главно управление на ДС, представяни като „коментатори-международници”.

Равнището е от Наръчник на партийния агитатор, издание 1975 г. Почти нищо не е мръднало в бетонните комунистически мозъци. Има мъничка промяна. След възцаряването на Путин в Русия и Руската православна църква бе впрегната в пропагандната война срещу „Запада“, ЕС, НАТО, САЩ и световния империализъм. Резултатът е – икони на Сталин и православни походи срещу Интернет.

Затова не се чудете, че в България е същото. Партийни секретари-атеисти и „експерти” от Държавна сигурност станаха най-върли защитници на православието и висшия клир на БПЦ, съставен предимно от агенти на същата Държавна сигурност. Както и в Москва, където глава на църквата е полковникът от КГБ Гундяев, на когото вицепрезидентът Йотова целуваше нещо от кръста надолу в поза „партер“.

Без особен възторг др. Илияна Йотова изслуша изявлението на папата

В събота Йотова не вършеше такива богоугодни неща, а прослуша посланието на главата на Римокатолическата църква колкото да отбие номера. После се покри. Като президента Радев и цялото войнство от Политбюро на БСП. Няма как да е иначе. Така са казали от Москва, така изпълняват. В потвърждение на думите ми са ехидните писания в руските медии за „хладното отношение“ на българската църква към визитата на папата в България.

Естествено по същите заръки от Изток българските православни отци не присъстваха и на месата за мир, отправена от папата. Чуждестранните медии сигурно са останали с впечатлението, че у нас няма православна църква, та на площада до Франциск бяха мюсюлмани от мюфтийството, духовници от арменската църква и от други вероизповедания. Само „чистите” православни ги нямаше.

Ролексът на Негово високопреосвещенство Николай Пловдивски

Нито съм теолог, нито историк, за да споря кое е канонично и кое – правилно. Нека да сравним отношението на БПЦ към папата с други православни братя. На 16 април папата пристигна в Гърция и отиде на остров Лесбос заедно с вселенския патриарх Вартоломей.

„На острова Светият Отец, Негово Светейшество Вартоломей и Негово Блаженство Йероним II, архиепископ на Атина и цяла Гърция, се срещнаха с приютените там бежанци“, съобщават световните медии. Значи в ортодоксална Гърция може, а у нас не?! Ние сме по-големи католици от папата или по-големи ортодокси от вселенския патриарх.

 Визитата на главата на Римокатолическата църква демонстрира един огромен контраст, една огромна разлика. В мисленето. В манталитета. Франциск показа защо е наричан „папата на бедните“, качен в скромен микробус, отличаващ се от лимузините на висшия клир на БПЦ. Или от владиката Николай с „ролекса“. Същият Ники Ролекса, който има наглостта да нарече папа Франциск „привърженик на Антихриста“. 

Или търновският владика Григорий, който в средата на 90-те години на миналия век слагаше табелки на черквите „Обектът се охранява от ВИС-2“, докато бе кандидат за общински съветник от БСП в София под името Йорго Стефанов.

Всъщност кой повече прилича на Сатанаил?

Докато светият отец разчупва вековни канони, нашите попове се дърлят за субсидии, имоти и пари. Някой да е чул или видял патриархът да отправя послания за справяне с бедността и наркоманията, за помощ към сираците, страдалците и онеправданите? Само власт и пари. Ето това е разликата. А тя е галактическа.

Затова блика злобата срещу папската визита. Друго си е да дойде другарят полк. Гундяев с 200 души охрана и брониран мерцедес. Да се накара на Румен Радев, да постави задачи на агентурата, да напомни, че „могат да повторят”. Онова, същото, от 1944.

И да ни стане някак канонично-православно. Съветско и социалистицко.

Етикети: * * * * *