Какво да очакваме от евентуалния избор на Джо Байдън?

преди 1 година

Байдън ще подобри икономическите и политическите отношения с европейските съюзници в НАТО, но няма как да не изисква от тях да започнат да плащат повече за отбраната на съюза.

Какво да очакваме от бъдещия президент на САЩ ако се казва Джо Байдън? Зная ли ви вас….но ще кажа моето скромно мнение. И това скромно мнение ще ядоса мнозина. Мисля, че г-н Байдън трябва да продължи в много отношения и направления политиката на Тръмп. Но не като Тръмп, който се държеше като слон в стъкларски магазин. А с повече премерени думи, без изхвърляния, без обиди на съюзници, без насъскване на хората един срещу друг.

Джо Байдън ще се опита да върне Америка към Парижкото споразумение за климата. Но няма как да отхвърли главните доводи на администрацуята на Тръмп, че това споразумение не се спазва именно от големите като територия и население държави….Русия, Китай, Индия.Не смятам, че г-н Байдън ще върне американското посолство от Йерусалим в Тел Авив. Напротив, ще продължи политиката на Тръмп за поощряване на държави от Залива да постигнат споразумение с Израел. По най-важната тема за нас в България. Въпреки, че Байдън ще подобри икономическите и политическите отношения с европейските съюзници в НАТО….просто няма как да не изисква от тях да започнат да плащат повече за отбраната на съюза. Все пак решението за 2 % от националните бюджети беше взето по времето на Обама. Надявам се г-н Байдън да бъде по-строг към руския експанзионизъм. Северен поток -2 и Балкански поток трябва да бъдат спрени.Във вътрешен план…г-н Байдън и да иска ще му бъде много трудно рязко да вдигне данъците. И корпоративните, и личните. И няма да прави „зелени революции“, както искат радикалните левичари от неговата партия.Нахвърлях на коляно няколко неща… без претенции за изчерпателност.

На практика ще продължи същата политика, но с копринени ръкавици.Е…ще има Обамакеър +…ама не е толкова страшно. Веднъж бях почти разорен от тази здравна система

Предполагам също, че ще предложи няколко републиканци за министри.

Етикети: *