Какво разбрах от всичко чуто, видяно и прочетено за Венесуела

преди 5 месеца

В борбата с империализЪма има известни и най-вече временни затруднения, които траят от 60 години нагоре

Momchil Indjov

Значи от всичко прочетено, видяно и чуто за Венесуела разбрах, че:

1. Гордият венесуелски народ е готов да умре, но няма да приеме хуманитарна помощ от империализЪма.

2. Гордият венесуелски народ се гордее, че петролната промишленост на Венесуела е отнета от империализЪма най-вече в лицето на САЩ и е върната обратно на същия горд венесуелски народ, който може спокойно да вади сега петрол с чаши и кофи, понеже империализЪмът си е отнесъл империалистическите технологии. Но гордият венесуелски народ не желае технологиите на империализЪма, който не спи, докато не причини някаква злина на гордия венесеулски народ.

3. Гордият венесуелски народ обичаше до полуда Уго Чавес, който искаше да си почине от властта. Ама гордият венесуелски народ не му даде. А изпериализЪмът отрови Чавес. Сега се готви да отрови Мадуро, ако не успее – да го отстрани чрез империалистически преврат.

4. Гордият венесуелски народ е готов да понесе още десетилетия напред купонната система, както това прави друг горд народ наблизо – кубинският. Но важното е, че петролът е в ръцете на гордия венесуелски народ, който сега е свободен да си го добива с чаши и кофи, но пък петролът е в негови ръце, което е пореден пирон в ковчега на империализЪма, и това в крайна сметка е най-важното.

5. Нек’ви си 3-4 милиона венесуелци били духнали в чужбина и най-вече във вражеска Колумбия. Но те не са част от гордия венесуелски народ, защото не желаят да разберат, че в борбата с империализЪма има известни и най-вече временни затруднения, които траят от 60 години нагоре. Гордият венесуелски народ разбира тези затруднения и стоически ги понася, вдъхновен от примера на гордия кубински народ, чиито представители продължават и до днес да бягат през морето до Флорида.
#ВиеИдиотиЛиСтеБе

От ФБ профила на автора. Заглавието е на редакцията

Етикети: *