„Какво толкоз хубаво от Русия видяха, че наново руски знамена развяха?”

преди 3 години

Това е избиване на комплекси. Тържествата се възприемат от хората като демонстрация на сила и доминация. Не случайно в Беларус не ги провеждат, в Украйна за носене на георгиевска лентичка се полага глоба, а за повторно нарушение - арест.

Шествието „Безсмъртен полк” в социалните мрежи

„Русия е загубила релевантност към цивилизования свят и е престанала да бъде възприемана от него като отговорен играч в международната политика. Сега участта на Русия е преговори по проблеми, които тя е създала на света сама. И на тези преговори за Русия е приготвена ролята не толкова на арбитър, колкото на ответник”.
Георгий Кунадзе, бивш заместник-министър на външните работи на Русия

Съветското победобесие в пълния му блясък. Великият Отечествен Хелоуин. Започва с парад на предучилищните войски.

„Георгиевские ленточки“ са със жълти и черни ивици. Лентичките с оранжеви и черни ивици са символи на РОА, ръководена от бившия командващ на 20-та армия генерал Андрей Власов.

„Безсмъртният полк“ вече втора година е забраняван в някои градове в Беларус – най-близкият съюзник на Русия. Явно колкото си по-близо до Русия, толкова по-добре осъзнаваш че под прикритие на честването на победата на СССР над фашизма се пробутва руски национализъм, насочен най-вече против „близките“ държави!

България е призната за една от най-активните страни от организаторите на събитията.

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Кат знам колко и ватата в Московията е цъфнала и вързала, чудя се дали няма пряка връзка между горното и това, дет сме най-бедните в Европа?

Аз не зареждам в Лукойл.

Предлагам следващата акция да се нарича „Безсмъртието на Путин“

Ако наистина има такъв парад, да взема да запиша и комшията. Комунист, русофил и пенсионер – перфектен е да води парада с портрета на Сталин в ръка и червено знаме. Само дето е доста стиснат и по цял ден стои на улицата да си предлага виното и ракията за продан. Като го питам защо върши такива капиталистически дейности и не дели печалбите с мен по братски, не може да отговори.

Как няма да тъгуват за комунизЪма?! Толкова крадаха и грабиха! Кога друг път неграмотни бедняци без декар земя щяха да станат елит на нацията за една нощ? 

Ти чукаш и влизаш, а аз влизам и чукам…

Тия пичове на снимката са ментално застинали в 50-те години на миналия век. Комунизмът е унищожителен за слабия ум!

Тези шествия на наша територия са позор за родоотстъпниците, взимащи уучастие в тях. СССР обявява война и окупира България (5-9.IX.1944), след като още от 2 септември България е излязла от Оста и е обявила война на Райха, като преди тази дата не е била във война със СССР, а само с Великобритания и САЩ.

В момента 3-ти Украински фронт се бие с московските фашисти, маскирани като трактористи без опознавателни знаци.

При положение, че от 1 септември 1939 до 5септември 1944 г. не сме били и ден във война със СССР, нападението от тяхна страна си е чисто вероломство. Българският посланик в Москва дори е бил една от връзките между Хитлер и Сталин (подобно на шведския граф Шелемберг) именно поради факта, че България не е била във война с нито една от двете страни. Да ви припомня ли, че и българският, и шведският дипломати изчезват през 1944/45 в ГУЛАГ? Просто са знаели прекалено много.

Ако имате традиции, пазете си ги във вашата държава и не ги натрапвайте на другите! Ние достатъчно страдахме от вашите полкове.

Като не сме в състояние да противопоставим нищо друго, освен гей-парад, наглостта на болшевишките наследници в България ще расте експоненциално.

Безсмъртният полк – бошлаф! Руските ветерани от войната измряха в глад и мизерия по мазета и комунални квартири. Сега обаче Путин и сие искат “да повторят”.

  1. Защо всички са комунисти? 2. Какви са тези плакати, като Ленин не е бил жив по време на Втората световна?

По-прецакан победител от руснаците в цялата човешка история не е имало!

Пак ли ще превземат Райхстага? Ами те още заемите на Горбачов и Елцин към Германия не са изплатили! И пак ли ще обикалят чуждите къщи из половин Европа, да гонят чужди кокошки и да търсят алкохол?

Поредна гнусна комунистическа свинщина!

Медведев към пенсионерите в Крим: „Пари няма, но вие се дръжте!”

Те се покланят на смъртта. Даже се покланят на едни трупове, дето миришат ужасно в едни големи гробници.

Българските граждани с руско самосъзнание (по-известни като орките) отново се опитват да създават провокации, но нещо хептен оредяха :).

Пак се мъкнат разтреперани пенсионери с плакати със снимки. Добре поне, че не е горещо, щото някой от „безсмъртния“ полк може да даде фира.

Развяват портрети на Димитров, Ленин и Сталин. На трима терористи!

„Координационен съвет на руските съотечественици в България „
Това пък чудо какво е ?!?

Русияните за пореден път показват, че глупостта е безсмъртна…

Да попитам форумните русияни:
1. Жоро Тарабата не призоваваше ли България да се присъедини към Тройния пакт?
2. Сифилистикът Владимир Илич не направи ли преврат с немски пари?

Носенето на снимките на тези престъпници би трябвало да е престъпление по Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен.

Кой им разрешава на тези руски дебили да си празнуват идиотските празници в България? Товарете ги на камионетките и обратно в Русия да си честват на спокойствие.

Вие представяте ли си ние ако тръгнем на трети март из Москва със плакати на генерал Колев да празнуваме какво ще ни се случи ?

У нас концлагерите ги направиха след 1944-а…

Нещо жал ли трябва да ми стане? Когато Сталин и Хитлер си поделяха Европа, жал ли ви е било за избитите поляци, балтийци, фини? А за жертвите на руската окупация в България ще поплачем ли? Или само за руснаците?

Стига хленчи, старшинка. Избърши си сълзите със зелените чорапи. Вашият Сталин е избил повече хора от народите на СССР, отколкото Хитлер.

Най-смешното е, че този паметник дори не е съветски. Направили са го местните руски подлоги, за да се подмазват на господарите си в Москва. Тоест, за Русия този паметник няма абсолютно никаква стойност.

Мога да изпитвам жал само и единствено към загиналите българи. Най-вече към онези, които бяха убити вследствие на „великата пАбеда“. Хората са нямали никаква вина. Били са изтребени като бесни кучета по най-дивия и варварски начин. Толкоз.

Стахановците на разстрелите и днес са по-живи от живите. Паметта за тях грижливо се пази, роднините им кътат техните кървави награди, които са получили за убийствата, а портретите на мнозина висят в кабинетите на техните наследници.

Никой официално не е наказан за престъпления против човечеството, а организацията, родила тези убийци, не е забранена.

Вече свикнахме с последователната масирана реабилитация и на Сталин, и на кървавите деяния, които са извършвали неговите подчинени. Човек, както е известно, привиква към всичко. Ето и фактът, че някой е разстрелял 10-15 хиляди човека през живота си не предизвиква ужас.

Десет хиляди невинни жертви — това много ли е или малко? И нито за един от убитите не разказват по телевизора, а за палачите, моля: изложби, паметници, филми, даже цели сериали излязоха за тези вампири. И никой дори не дига глас. Толкова омерзително и болно е да осъзнаваш това. Но фактът си остава факт: днешните чекисти прикриват дела и достъп до информация, а държавата на всички нива се опитва да замете нерешените проблеми.

А проблеми има много: да започнем от там, че е нужно да се даде достъп до информацията за всички убити и измъчвани в затворите и лагерите, да бъдат разсекретени местата на убийствата и безименните гробове на жертвите… Всяка година се откриват нови и нови места на такива погребения. Чисто случайно ги откриват, но ако се потърси и по-специално, дали няма да намерят повече?

Може би ще се учудите, но още са живи хората, които са убивали! И не са лишени от награди. Получават помощи от най-високо равнище. Чували ли сте за един такъв генерал, който на 95 години се е лекувал в клиниката на президентската администрация? Или съвсем наскоро наш абонат ни свърза с погребална агенция, която се е занимавала с погребението на ветеран и сред вещите, оставени за изхвърляне, намерили снимки и списъци на разстреляни от него.

Нищо не е свършило, разбирате ли?! Не сме отишли много далеч, но все още имаме шанс да поправим тези грешки, да вкараме злото в ъгъла. Длъжни сме да го направим. Иначе нищо няма да се промени, никой няма да разбере урока, че в името на каквито и да било държавни идеи не може да се убива!!!

Кажи бе, климактериум?

Да не забравите да поднесете цветя и на паметника в Бургас, на умрелите руски воини, паднали в капана на метиловия алкохол!

Тяхната победа не е българска. При друго развитие днес щеше да има аутобани до българските Кавала, Скопие и Цариброд.

– Защо в България?
– Защо да са безсмъртни?
– България с какво е обвързана?
– Обявявала ли е България война на Русия? 
– А Русия на България?
– Какво празнуват българските участници?
– Ангажирана ли е държавата? С какво и колко?
– Смята ли се за хибридна война от България?
– А от Русия?

Я да видим днес къде са победените във Втората световна война?
Германия – водещата икономика на ЕС.
Япония – водеща технологична държава.
Италия – Г 7.
Рассия – в киреча, устройва паради за нещо си.

Щатите ли нападнаха Полша, Литва, Латвия, Естония и Финландия? Или СССР?

И защо трябва да ми пука колко са измрели, след като самите те са агресори? Като не им се умира, да не са подпалвали война.

Какво толкоз хубаво от Русия видяха,
че наново руски знамена развяха?

За какво е това подмазваческо руско поклонение,
когато Русия ограби страната ни чрез покорение?

Какви са тези продажни елементи,
които имат само руски компоненти?

Цялият свят от Русия се отвръщава,
само русосифилистика я възхвалява.

Тия олигофрени си развяват Сталин, Димитров… Че той фюрерът на тоя фон ни е като майка-закрилница бе! Що да не му дигнем един монумент пред НДК? Със светещи очи!

9 май се отбелязва в ЕС като ДЕН НА ЕВРОПА. А вие си носете каквито си искате портрети, значки, байрячета като ЧАСТНИ ЛИЦА и не ми вменявайте, че вашите ритуали по някакъв начин са признати официално.

Нали всички комунисти си пращат отрочетата в Америка?!

Да се отбелязва годишнина от края на войната, да се отдава почит на загинали и пр. е нормално. Например, паметните тържества на нормандския бряг, отбелязващи годишнини от десанта в Европа. Но да мобилизираш граждани да маршируват всяка година, да обличаш деца във войнишки униформи и да отмяташ по списък къде и колко такива манифестации ще има, за които си мобилизирал всичко под твое влияние в държавата си и в чужбина!?

Това е избиване на комплекси. Тържествата се възприемат от хората като демонстрация на сила и доминация. Не случайно в Беларус не ги провеждат, в Украйна за носене на георгиевска лентичка се полага глоба, а за повторно нарушение – арест.

В други бивши съветски републики положението е подобно. В България като най-верен бивш съветски сателит вече организират демонстрации. Но те заради победата над фашизма ли са? Не. За възхвала на руското влияние. Хайде, идете на манифестацията с развети американски и английски знамена. Ще ви набият.

Полкът може да е безсмъртен, но Путин не е.

Етикети: * *