Кой използва език на омразата, за да разделя нацията?

преди 10 месеца

Приоритети пита: Кой нарича българите олигофрени???

В свой коментар балканистът Костадин Костадинов нарече „жълтопавейните русофоби“ – най големите олигофрени. Русия ни подарила елха, а те изпаднали в истерия! Нямаше да обърнем внимание на този пасквил, ако публикацията му в Class,bg, не се беше появила на facebook страницата на Руското посолство!

Костадинов не може да не знае, че има символи, по-силни от бомби и не може да не си дава сметка, че подаръкът от правителството (управата) на град Москва и посолството  на Руската федерация в София заслужава да си припомним Омировото „Timeo danaos et dona ferentes“ ( в латински превод) – бой се от данайците, дори когато ти поднасят подаръци.

1. Русия безобразничи в Черноморския регион, окупира и анексира територии, милитаризира морето, малтретира околните страни и затваря Керченския пролив в противоречие на договор, който самата тя е подписала. България трябва да избере дали да съдейства на усилията на демократичния свят да възпре руската агресия или да се опита да се сниши. Последният път когато България се опитва да омилостиви Москва е през Втората световна война. Цар Борис III глупашки обявява война на Великобритания и САЩ но поддържа дипломатически отношения с Москва. Това не пречи на Сталин да ни нападне при първия удобен за него момент. Ако днес България остане без съюзници, може да я сполети клетата учат на Украйна. Поставянето на руска елха в центъра на София е знак, че между България и Русия цари обич и приятелство, че на българите не им пука за Украйна и Грузия, щото нашето отношение към Русия било друго…

2. Дълги години, докато България беше под похлупака на Москва, по телевизията не се споменаваше, че има Коледа. Елхата беше обявена за „новогодишен“ символ, дядо Коледа беше заменен с дядо Мраз. Елхата, издигната в София, легитимира това посегателство към българските традиции, извършено от комунистическия режим.3. Подарената елха е окичена само с червени петолъчки. Тъй като е „новогодишна“, те няма как да бъдат представени като „Витлеемски звезди“. Как нямаше една бяла или синя звезда?  Очевидно става дума за леко прикрити комунистически символи, които бяха върнати в руската символика – като символ на „Великата отечествена война“. Но руската страна така и не е признала, а и от българска страна никой не е поискал признание, че Съветско-българската война от септември 1944 година няма нищо общо с войната срещу нацизма. Докато България е член на Тристранния пакт, Москва поддържа легация е София, но когато на власт идват най-принципните противници на всякакво сътрудничество с Хитлер, Съветският съюз ни обявява война. В България червената звезда не може да е символ на нищо друго, освен на чужда агресия!

4. Елхата е поставена не другаде, а до църквата Света Неделя, където през 1925 година български комунисти, с логистична помощ от Москва,  извършват най-кървавия дотогава, а и за следваните 50 години атентат в света! Да сте чули от Кремъл някой да се е извинил за това престъпление? Или някой от София да е поискал такова? 

Приоритети пита:

Кой дава право на българи и руснаци да обиждат българи, само защото не се радват като деца от соц. времето на дядо Мраз и Снежанка и на подаръци от Москва, в момент когато се нуждаем от национално единение и международна солидарност с жертвите на руската агресия?

Етикети: * *