Коленичи се само пред Бога!

преди 8 месеца

Да коленичиш пред Радев, както и да подкрепиш - пряко или косвено Мая Манолова е позор!

Снощи протестиращите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор на републиката ритуално се самоубиха. Подкрепям каузата, но не и жеста им. Били се помолили на Исус да вдъхне здрав разум на президента да сезира Конституционния съд. Това било молитва за мъдрост. Били коленичили пред институцията „Президентство“, не пред конкретния президент.

С две думи – целта оправдава средствата.

Не ги оправдава, скъпи приятели и съмишленици! Коленичи се само пред Бог и пред цар. Ако искахте да се помолите на Бога, „Света Неделя“ е на две крачки. Ако искахте на царя, той е във Врана. Президентът е държавен глава на всички българи, но е кандидат на една определена партия. Никой от нас не я харесва. Институция „Президентство“ по конституция няма, има само екип на президента, който му помага да изпълнява задълженията си. За да е Бог в екипа на Радев, Радев трябва да вярва в Бог. Няма вяра – няма Бог. Няма Бог – няма мъдрост. Няма мъдрост – има Гешев.

Но ако не е Гешев, ще е Пешев. И при двамата животът, имотът и честта на никой честен и почтен човек в България няма да са в безопасност. Свободата няма да е в безопасност! Но за свободата си човек се бори прав, не на колене!

А ние 30 години не можем да се изправим. На първите митинти срещу комунистите скачахме. Сега пред един от тях коленичим. Какво ще правим следващия път?

Иначе „Правосъдие за всеки“ е нужна и полезна организация. Но трябва да си смени лидерите. А всички заедно трябва да сменим – не променим! – конституцията.

Преди 13 години с Велислав бяхме измислили как: Нова десница – нова конституция – нова държава!

Още всичко си е старото.

Текстът е взет от Facebook страницата на Калин Манолов. Заглавието е на редакцията.