Комисията в Калифорния отне лиценза на Кубрат Пулев за 6 месеца

преди 1 година

Кобрата ще трябва да премине програма за превенция на сексуални посегателства.

https://nova.bg/news/view/

Злощастната целувка
Снимка Интернет

Спортната комисия в щата Калифорния наказа Кубрат Пулев заради скандала с целувката с репортерката Джени Суши. Лицензът на боксьора е отнет за шест месеца, смятано от датата на провинението – т.е. до 23 септември. Освен това българинът ще трябва да плати и глоба от 2500 долара и да премине програма в САЩ, свързана с превенция на сексуални посегателства до 22 юли. Тогава ще се проведе следващото заседание на комисията в Сан Диего.

Ако Кобрата е изпълнил всички наложени му от експертите санкции, комисията може да му върне лиценза още в същия ден. В случай че до тази дата не е изкарал въпросния курс, го заплашва отнемане на състезателните права за една година. Ако се провини отново по подобен начин, може да се прости с лиценза си до живот.

Репортерката обясни, че не иска пари от българския боксьор. Към този момент Дженифър Равало и адвокатката й Глория Олред не са завели гражданско дело и са категорични, че няма да предприемат подобна стъпка.

По време на изслушването пред комисията боксьорът заяви, че е бил много емоционален след мача с Богдан Дину и затова целунал репортерката. „Мачът бе много тежък за мен, 4-ти рунд бях загубил и след като победих, бях много щастлив. Бях доволен от себе си. И всички хора, които бяха около мен, всички българи допринесоха за тази атмосфера. Просто бях суперемоционален. И исках да поздравя моите фенове. Тогава дойде госпожа Равало”, обясни Пулев и допълни, че лично тя го попитала кога ще празнува победата. 

По думите му Джени Суши не се съобразила с обстановката и поискала да вземе интервю. По време на него той бил в изключителна еуфория. „И тогава я целунах. Беше емоционално, съжалявам за това и се извинявам“, заяви още Кобрата.

Боксьорът разказа още, че след това отишъл в болницата, за да го шият. „Бях много зле – повръщаше ми се и ме болеше главата. След това бяхме с мои приятели на парти, което никой не беше организирал. Отнякъде дойде г-жа Равало и започна да ми сипе комплименти. Първите няколко пъти се почувствах готино и гордо. Тя беше удивена от мен, постоянно ми сипеше комплименти. По едно време ми стана неудобно заради повтарянето на комплименти“, сподели Кубрат.

„Наистина съжалявам за постъпката си. Не е редно”, заключи боксьорът.

Дженифър Равало обясни, че е получавала съобщения от Кубрат Пулев, неговия брат и неговата приятелка в социалната мрежа Instagram. В тях тримата казвали, че имат още видеоклипове с нейно участие и че Кобрата ще направи всичко, за да изчисти името си.

„Искахме да му отнемем правата, защото не мисля, че той съжалява за това, което е направил”, заяви Суши. Комисията гласува предложението при поредно подобно провинение в рамките на изпитателния срок от 3 месеца, лицензът на Пулев да бъде отнет до живот.

След изказването на Пулев думата взе адвокатът на Джени Суши Глория Олред. Тя опроверга думите на Кобрата, като заяви, че до момента той не се е свързвал с клиентката ѝ, за да поиска извинение. Юристката акцентира върху това, че между Суши и Пулев няма как да е възникнало приятелство, тъй като двамата са се запознали в деня преди боя на българина с Дину.

Колкото до видеата, които бяха разпространени от щаба на Пулев от партито в лоби бара на хотела, Олред подчерта, че те в никакъв случай не променят фактите. Заседанието продължи с въпроси от страна на членовете на комисията към Пулев.

„Не смятам, че трябва да се разплача, за да ми повярва (бел. ред. – Джени Суши), че се извинявам от сърце и душа. Извинявам се на хората, които видяха тази целувка, тоест на целия свят“. „Много жени, снимайки се с мен, след този случай вече искат целувки“, допълни боксьорът, цитиран от gong.bg.

Етикети: * * *