КОМУНИЗМЪТ Е ПРЕСТЪПЕН, НО НЕ ВСИЧКИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ

преди 4 седмици

В Закона за обявяване на комунистическия режим в българия за престъпен (Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г.) са посочени основанията и причините за неговото приемане.

Престъпленията на БКП са свързани с това, че идва на власт „с помощта на чужда сила, обявила война на България“ и носи отговорност за управлението на България във времето до 10 ноември 1989 година, „довело страната до национална катастрофа“. Законът казва също така, че „ръководствата и ръководните дейци“ са отговорни за редица престъпления, сред които са изредени „съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи“, т.нар. „Народен съд“, упадъкът на държавата, отмяната на правото на частна собственост, „провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните“ и т.н. В десетина точки са изредени престъпленията срещу правата на личността, като въз основа на всичко това законът обявява БКП и нейния режим за престъпни.


Работата е там, че в този закон не са посочени нито санкции, нито лицата, които подлежат на санкциониране, съгласно разпоредбите на закона. И смятам, че това не е случайно. И не защото парламентарното мнозинство скрито е било против провеждането на ефективна декомунизация и лустрация на дейците на БКП, а поради една причина, която не е оправдание, но е факт.

Става дума за начина на функциониране и структурата на престъпната тоталитарно-комунистическа власт.

Първо. Комунизмът е престъпна идеология и вследствие от това и комунистическите практики са престъпни. Такава е логиката, а не става дума за „извращение“ на „великата комунистическа идея“, която доста хора, все още смятат за прекрасна. Комунизмът е изключително коварен, не защото обещава на простолюдието неща, които няма как да станат, без да се предизвика икономически колапс и катастрофа. Не и защото е неосъществима утопия, а защото е напълно реалистична идеология, но не „пролетарска“, не за постигане на „освобождение на човечеството от капиталистическото робство“, а точно обратното – идеология за световно господство чрез окончателно и безвъзвратно поробване на човечеството .

Комунизмът е първата реалистична идеология за постигане на глобално господство на интернационалната антикапиталистическа олигархия. Защото олигархията е докапиталистически и антикапиталистически, а не капиталистически феномен! Впрочем възможен ли е капитализмът без развито и богато гражданско общество, правова държава, пазарна икономика и върховенство на закона? Възможен ли е капитализъм при положение, че на власт са незаконно забогатели магнати, които управляват с терор и плячкосват националното богатство единствено в свой собствен интерес?

Точно това е характерно, но не за капиталистическата, а за предкапиталистическата и за антикапиталистическата олигархия. Това е характерно и важи с пълна сила и за комунистическата номенклатура, която се различава от класическата олигархия единствено по това, че натрупва богатството си не като частен, а като колективен собственик и не преди, а след като вече заграби и държи със сила властта. С други думи става дума за комунистическа плутокрация, за социална група, която се обогатява незаконно посредством безразделната си власт. Впрочем като казвам незаконно, могат веднага да възразят, че тази плутокрация конституционно е уредила своето пълно и безразделно политическо и оттам икономическо господство. Само че дори в комунистическата конституция става дума за ръководна роля на БКП и не се споменава за нейната номенклатура и още по-малко за плутокрация, т.е. за фактическото положение, което доказва нейната нелегитимна власт, основа за нелегитимна свръхексплоатация и населението и незаконни привилегии и обогатяване на господстващата класа на номенклатурната плутокрация.

А каква е системата на власт на номенклатурната плутокрация?

Системата на власт е системата на т.нар. „ кръгова поръка“ или казано по просто „колективна безотговорност“ и съответно безнаказаност.

В тази система виновни няма, защото виновни са всички!

Комунизмът е система на престъпна власт, която вкарва, всмуква в себе си всеки комунистически поданик, ако той иска изобщо да живее. Само тези, които са напуснали системата – затворници, или „законно“ обявените за престъпници, маргинали, лумпени, избягалите на Запад, интелектуалци във вътрешна емиграция – изобщо всички, които полицейско-наказателната комунистическа система цинично определя като „бивши хора“.

Това е първата трудност, с която се сблъскват търсещите справедливост след рухването на комунистическата система – докъде стига отговорността на комунистическата плутокрация и кой е виновен, в какво и за какво и как трябва да бъде съден. Защото ако хората търсеха възмездие щяха са постъпят като комунистите след като те идват на власт – избиват целия предходен политически и не само политически елит. Да, но ако търсещите справедливост постъпеха така, то по какво те щяха да се различават от комунистите?

Това ,което може да се направи и се направи опит да се направи срещна огромна съпротива и не само отгоре, а и отдолу, защото номенклатурната плутокрация започва от генералния секретар на партията, Политбюро и Секретариата на ЦК на БКП и стига до последното село, където на власт са партийният секретар, кмета и местния полицейски кадър. Затова не цялата КП, не всеки член на БКП са виновни, а само тази господстваща класа, обхващаща за България около 5000 семейства.

Но и от тях не всеки е виновен!

Но тогава кой?

Отговорът е – проследете пътя на парите и ще откриете твърде любопитни неща. Потърсете на кого принадлежат свръхлуксозните имоти в подножието на Витоша, притежателите на свръхскъпи коли, потърсете политиците, полицаите, митничарите и магистратите с имоти за милиони в чужбина, по морето и курортите. Потърсете комунистическата и руска агентура и ще откриете откраднатото. А то е за стотици милиарди долари само от последните 30 години!

Етикети: *