Кубрат Пулев изповяда своята безкрайна любов към България!

преди 1 година

България е уникална, защото пази своите изконни ценности, а не имитира всяка поредна мода.

Дни преди мача на своя живот срещу световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа големият български боксьор сподели, че е вдъхновен от славната история на България, че вярва в таланта на българския народ, в непреходността на българската култура и е убеден, че българите могат да постигат чудеса, стига да останат верни на себе си! На своята Facebook страница той написа:

Мисля си понякога, защо въпреки всичко, толкова обичам България?

България е велика не само, защото е на това географско местоположение и притежава огромни ресурси, а защото има удивителен интелектуален потенциал. България е велика не, защото иска да доминира над другите, а защото е била цивилизационно ядро и е майката на първообраза на езика, на който милиони хора днес говорят. Хората ѝ са с огромни сърца, които могат да обичат и да прощават! Наши владетели са спирали нашествията в Европа на нашественици от други култури.

България е велика, защото е родила безброй таланти в науката, в културата, в изкуството и спорта. България е била водена от велики владетели и знам, че може да бъде решаващ фактор на европейската и световната сцена.

България е уникална, защото пази своите изконни ценности, а не имитира всяка поредна мода. В дигиталния и глобален свят на 21 век, велики ще са тези нации, които печелят приятели, уважение и симпатии, които изграждат коректни партньорства и доверие, а не онези, които заплашват и сочат с пръст.

Убеден съм, че само, ако сме единни, можем да направим България още по-прекрасно място за живеене. Можем да я превърнем в технологична сила, в значим културен, образователен и спортен център. Убеден съм, че България може да се превърне в истински рай и всичко зависи от българския народ!

Трябва ни само куражът да повярваме в себе си!

Можем само да добавим – Кураж Кобра, България те обича!

Етикети: * *