Лъскат ботушите на съветския окупатор в Бургас

преди 3 години

Община Бургас усърдно лъска уродливата фигурка на окупатора, за да не би да забравим героично натровилите се съветски бойци през 1944 г.

Контра Пропаганда

Някой да не си помисли, че свалят паметника на пияния съветски войник в Бургас? Не! Лъскат му ботушите.

А защо пиян ли?

Истинската история на паметника в центъра на Бургас е за едни мистериозни „починали съветски войници-освободители през 1944 г.” Тогава, когато България е вече окупирана от Съветската армия, а комунистите вилнеят по градове и села и повсеместно избиват не само политическите си противници, но и мирни граждани за лично отмъщение. В този период група съветски войници, разквартирувани в Бургас, чуват, че на гарата имало цистерна със спирт и групово отиват там да си пийнат.

Някакъв стрелочник се опитва да ги разубеди, като им обяснява, че спиртът всъщност е метилов алкохол, който е силно отровен. Застрелват го като саботьор, за да не им пречи. После се напиват с метиловия спирт. И умират. Всички.
Няма битки. Няма герои. Няма освободители. Само пияндурници, мародери и убийци.

Такава е горчивата истина за паметника в центъра на Бургас, един от множеството кютуци, издигнати от безродниците-комунисти.

А днес Община Бургас усърдно лъска уродливата фигурка, за да не би да забравим героично натровилите се съветски бойци през 1944 г.

Етикети: * * *