Малък “елит” опасан от полиция и служби смята да векува!

преди 2 години

“...събитията вчера бяха добре подготвени и предварително режисирани с платени клакьори"

Материалът е от facebook профила на автора.*

През 1933 г. нацистите подпалват Райхстага, за да намерят повод да смажат комунистите.

През 1999 г. един блок със спящи хора беше взривен в град в Русия, за да намери Путин причина да започне втората чеченска война – и да търси реванш за позорно изгубената първа война.

У нас през 1990 г. беше подпален Партийния дом – сегашен Парламент уж от протестиращи, а цяла нощ горяха по горните етажи документи дискредитиращи БКП и ДС. На другия ден за “реванш” беше разчистен двумесечния палатков “Град на истината”.

Авторитарните режими винаги си приличат, а сегашните управляващи са обучавани в това мислене. Към този режим ни тласкаха куп други събития, за които българите останаха слепи и без реакция:

– овладяването на прокуратурата и на част от съдебната система

– овладяването на медиите

– назначаването на лоялни и без квалификация кадри

– калинки като депутати ( които днес безропотно участват в цирка Нова Конституция), като шефове на Народното събрание, министри, всички регулатори, администрация , посланици , държавни медии и т.н., за да изпълняват безпрекословно задания отгоре- превръщането на НС като гумен печат за спуснати лобистки закони и т.н. и т.н

И завладяването на държавата е с една ясна цел – източване фондовете на държавата и ЕС в полза на малък “елит” от старата школа. Който опасан от полиция и служби – смята да векува. А изборите са само да ги легитираме пред ЕС. Ами ясно е и че Протестът беше обречен на опорочаване от същите хора – както свидетелстват очевидци:“…събитията вчера бяха добре подготвени и предварително режисирани с платени клакьори.“

❗️

В 21:00 като по часовник няколко младежи, които доста приличаха на ултраси започнаха да мятат бомбички и пиратки пред Партийния дом към полицията, застрашавайки не само тяхната безопасност, но и безопасността на гражданите там.

❗️

Полицията, която по правилник в такъв момент трябва незабавно да вземе мерки и да ги обезвреди, седя и ги гледа 1 час.

❗️

Гражданите на място посочиха на началници на МВР кои точно са мятащите бомбички, а началниците не им обърнаха абсолютно никакво внимание.

❗️

Част от гражданите застанаха пред полицаите да ги предпазят с телата си и пострадаха. Друга част се опитаха да спрат платените провокатори.

❗️

Полицаите чакаха един час нареждане от главния и след като ултрасите си отидоха, получиха такова – да нападнат останалите нормални хора, които по никакъв начин не са ги застрашили, нападали или нарушили реда.

❗️

Вчера вечерта „полицаи“ са гонили, били, затваряли на случаен принцип мирни граждани и на не толкова случаен репортери и журналисти.

❗️

Бяхме там и видяхме всичко!

❗️

Целта на този цирк бе: 1. Да преместят обществения диалог от безкрайната наглост на управляващите към това какви били „реално“ протестиращите, 2. Да обезкуражи част от протестиращите да продължат да ходят на протести, защото ги е страх или не искат да бъдат асоциирани с ултраси, 3. Отново да махнат барикадите под предтекст, че именно там са намерени коктейл „Молотов“ и други подобни (на които все още снимки няма). Ако не се обединим и не излезем днес, утре ще е вече късно! Ако си мислите, че това не е ваш проблем, скоро ще бъде! На вашите деца със сигурност!

*Изразеното мнението на автора не ангажира редакцията.

Етикети: