Мънкането на Радев за Русия е непоносимо и слугинско

преди 3 години

Унизително е да виждаш, че те представлява човек, който не разбира приоритета на собствения си национален интерес и непрекъснато говори в подкрепа на чужди интереси

 
Снимка Интернет

Упадъкът на една нация започва с упадъка на нейния политически и интелектуален елит. В тази връзка съхраняването на българската нация досега – макар и в модус на непрекъснато кризисно развитие – е едно чудо.

Първите хора на една нация, призвани да я представляват, могат да не са най-умните, най-смелите или най-харизматичните.

Но те трябва да бъдат сред най-достойните нейни граждани.

Как изразяваш собственото си достойнство когато непрекъснато уверяваш нечия друга държава, че си доброволен неин васал?

Унизително е да виждаш, че те представлява човек, който не разбира приоритета на собствения си национален интерес и непрекъснато говори в подкрепа на чужди интереси (интервюто на Радев за ТАСС, б.р.).

Още по-унизително е да виждаш, че той не осъзнава това, не се срамува от това, че смята това за нещо в реда на нещата. Не искам да ми давате обяснения, включващи името Решетников или козните на КГБ. По-добре ми кажете

защо Бойко Борисов издигна за кандидат-президент Цецка Цачева?

(Моите уважения, достойна жена, но не за тази мисия…) Аз ще ви кажа защо – защото искаше да командва и президентството. Той затова сложи и Румяна Бъчварова за министър на МВР – за да командва пряко МВР.

Затова сложи Екатерина Захариева за външен министър – за да поеме лично МВнР. Затова сложи Цветан Цветанов за втори човек в ГЕРБ – за да не му се налага да върши „черната работа“, но да е сигурен, че работата е свършена от напълно лоялен изпълнител. Когато Цветанов показа, че има собствено място в йерархията на заслуги за ГЕРБ, го отпрати.

Затова Румен Радев е президент на България. Минало – свършено. Но нека някой, комуто Радев има доверие, да седне кротко с него и тихо да му обясни – публично, поне публично той трябва да показва уважение, лоялност и ангажираност с българския национален интерес.

Стига е мънкал за Русия – угнетително е, непоносимо е, слугинско е. Не защото е Русия. А защото не е в полза на България.

От Facebook профила на автора. Заглавието е на редакцията