Меркел и Германия ще са причината за дълбоки трусове в ЕС

преди 8 месеца

Канцлерът действа като кремълско прокси с проекта Северен поток -2,

Ilian Vassilev
Трасето на „Северен поток 2“
Илюстрация от Уикипедия

Германия, която бе освободена от съюзниците, сред които решителния принос имат САЩ, се обръща с,рещу САЩ, за да изпълни ангажимент към Русия по „Северен поток 2“, която я пороби – Източна Германия, отне и територии – Кьонингсберг и сега канцлерът Меркел действа като кремълско прокси с проекта „Северен поток 2“,
Казвам ви, по пътя на егоизъм, по който е тръгнала Германия, в името на тясно дефинираните си „интереси“ и печалби, тя не само губи моралното си право да води ЕС, но и ще доведе до разрушаването на ЕС или поне до обезсилване на капацитета му да взема балансирани решения.
Вижте само изказване на „съюзника“ Клаус Ернст, председател на Икономическата комисия на Бундестага. Имал проблем с втечнения природен газ от САЩ, защото не бил толкова екологичен, колкото руския природен газ!? Защото бил добиван с фракинг!?!?
И забележете равнището на лъжа – защото бил не конкурентен по отношение на цена в сравнение с руския газ, след като на борсата Газпул и Националната балансираща точка в Британия цената е под 160 евро за хиляда кубически метра, докато Германия плаща 200 евро, а ние 230 евро за хкм руски газ.
Германците имат уникалната способност в най-неподходащия момент да избират грешните решения с дългосрочни последици. С тези си действия Меркел дезавуира Вебер.
Като че ли нарочно предизвикват съюзниците си от НАТО и САЩ. И си мислят, че Русия и САЩ са равнопоставени като опоненти на ЕС ?!?
Предстоят истински дълбоки трусове в ЕС и Меркел и Германия ще са причината.

От ФБ профила на автора. Заглавието е на редакцията

Етикети: * * *