Мигрантската криза е оръжие срещу обединена Европа, което трябва да бъде неутрализирано

преди 3 години

Mигрантските потоци се контролират от определени политически центрове, враждебни на ЕС.

Мигрантската вълна е заплаха за националната ни сигурност и единството на Европа. Живи хора с реални драматични съдби са насочвани към територията на ЕС. Нека не се заблуждаваме: мигрантската криза не е спонтанно възникнал процес. Прокуждането и насочването на огромни маси хора към точно фиксирана географска цел е враждебен акт с ясно определени цели. Противниците на европейската цивилизация имат последователна стратегия, за да сринат дома и свободния ни живот.

Неконвенционалната война срещу ЕС се води с хибридни стратегии и оръжия повече от пет години. Тази война включва подготвена и масирана пропаганда на евроскептицизъм, на идеологията на „новия“ консерватизъм, разработена от Кремъл, който поощрява и финансира някои крайно десни партии и прави всичко по силите си да разпалва огнищата на етнорелигиозния национализъм в Европа. Най-жестоките оръжия срещу целостта и съществуването на ЕС са тероризмът и мигрантската заплаха.

Вижте официалния сайт на кампанията на Николай Ненчев priorities.bg/euro/

Мигрантската вълна е замислена като оръжие срещу ЕС с цел да атакува и руши всички негови структури, но най-вече да подложи на риск социалните и системите за сигурност на държавите членки.
Неконтролируемият приток на мигранти закономерно предизвиква силни страхове сред европейските граждани.

Популистите, националистите и т.н. „нови консерватори“ ловко манипулират с тези страхове. Така тяхната пропаганда капитализира основателния страх у хората и го трансформира в гласове за техните проруски формации. В навечерието на европейските избори трябва ясно да разберем, че ако тези партии вземат превес, ще превърнат ЕС в политическо джудже, раздирано от противоречия и неспособно да се изправи срещу инвазията от Русия, Китай и Турция.

Популистите и крайната десница нито могат, нито имат план да решат мигрантската криза. Те искат само да се възползват от нея, а когато спечелят властта, ще останат безсилни пред проблемите. Популизмът не е техника за управление, а е само начин за вземане на властта.

Повече от всякога съм убеден, че на България и на Европа са нужни хладнокръвен, аналитичен поглед и добра стратегия, за да се справим с тази мощна и качествено нов вид заплаха.

Притежавам неопровержима информация, че мигрантските потоци се контролират от определени политически центрове, враждебни на ЕС. Лагерите, в които са настанявани кандидатите за бежанци, са под техен контрол и съществува добре смазана система за насочването на мигрантите към определени дестинации. Кукловодите определят какви групи да се формират и накъде да се отправят. Мигрантите преминават през различни държавни територии, но не се движат хаотично. Мигрантските потоци са предизвикателство за всяка национална власт. Те стресират обществата и поставят на изпитание както междусъседските отношения, така и цялостната спойка между държавите в ЕС.

Никак не случайно, че първите конфликтни разделения между европейските страни настъпиха по линия на мигрантската политика. С което бе постигната една от основните цели на хибридната война: европейските държави да се препират, вместо да се изправят като сплотена сила срещу чуждото нашествие.

Убеден съм, че само единен и силен политически съюз, разполагащ с обща система за сигурност и отбрана може да защити държавата и континента ни.

Сигурен съм, че успешният инструмент за ЕС е да преговаря като единен субект, с общи действия и решения. Европа ще бъде силна и непобедима само ако е обединена.

Поотделно сме слаби, уязвими и лесно ще станем жертва на чужди посегателства. Противниците ни го знаят и не бездействат.
Въпросът е как ние, европейците, да осъзнаем силата и да защитим съюза, живота и ценностите си.

Етикети: * * *