Най-вероятно съюзнически служби са подали информация за интервенция и руски шпионаж у нас!

преди 10 месеца

Лидерът на БЗНС призовава да не бързаме да си приписваме заслуги. Случило се е се това, което най-накрая трябваше да стане.

БЗНС посрещна провокативната руска изложба с протест.

Навръх 9 септември, най-тъмната дата в българската модерна история, бяхме приятно изненадани от активността на прокуратурата и службите по повод разследването на шпионска дейност на български граждани в полза на Москва. Днес главният прокурор и неговият заместник ни осветлиха с още подробности. Като човек, пострадал от дейността на Сотир Цацаров в защита на интересите на РСК „МиГ“, не мога да не взема отношение. Всички помним с каква решителност ръководеното от него ведомство ме преследва заради това, че съм защитил българския национален интерес, а не руския.

Най-малкото, сега трябва да попитам на какво се дължи това внезапно просветление у нашата прокуратура?

Все пак 9 септември не е 1 април, нали?

Като истински българин винаги съм поставял националните интереси над всичко. Мога само да приветствам действията на прокуратурата и службите против руската шпионска дейност у нас. Крайно време беше това да се случи.

Въпросът е, че както досега, такива положителни промени и проблясъци у нас се дължат НЕ на дълбоко и трайно преосмисляне на възгледите и поведението на институциитд, а на инициатива отвън. Този път от страна на нашите съюзници от НАТО и от ЕС. На нашето евроатлантическо семейство, към което принадлежим. Днес виждаме като че ли завръщането на блудния син.
Сигурен съм, че това иначе положително действие не се дължи на някакъв настъпил катарзис у Сотир Цацаров и Иван Гешев. Това се обяснява именно с вероятността от постъпили сигнали от нашите съюзници. Явно положението със свободната руска хибридна дейност в България вече е станало нетърпимо за НАТО и ЕС. И оттам са поставили въпроса ребром. И нашите управляващи вече наистина са нямали избор. България не може повече да стои в това ненормално разкрачено положение между Европа и Москва. И е дошло време разделно.

Освен това имам силни съмнения в желанието на нашите служби да работят ефективно, особено по руското направление. Нещо, което е станало за тях през последните години тема табу.

Следователно този пробив на нашите правоохранителни органи по всяка вероятност се дължи на постъпили сигнали от партньорските служби. Трудно ми е да повярвам, че сами са си свършили работата. Те дори сами досега нямаха смелостта да започнат нещо подобно.
Затова отсега нататък трябва да гледаме какво ще се постигне със стартиралата акция. Дали ще бъде пресечена тази част от хибридната дейност на Кремъл в България, или накрая процесът ще се провали? А дали не е замислено още от началото това един ден да се провали? И хем вълкът сит, хем агнето цяло. Ще видим.
Управляващите вече казаха „А“. Сега трябва да кажат и „Б“.

Чакам резултати!

Николай Ненчев ще изложи позицията си в предаването „Лице в лице“ днес от 17.30 по БТВ.

Етикети: *