Настоявам за незабавна оставка на главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Димитър Георгиев!

преди 3 години

Изявление на председателя на БЗНС:

Настоявам за незабавна оставка на главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Само за броени дни беше доказано, че българската държава не е в състояние да гарантира реда и законността и най-вече сигурността и живота на своите граждани! Медийните разкрития по отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му и техен колега са доказателство за нещо изключително тревожно за всички нас.

Чужда разузнавателна служба, в случая руското военно разузнаване (ГРУ), е извършила опит за физическото ликвидиране на трима българи! Това става на българска територия, която е част от територия на ЕС! Тежкото престъпно деяние е директно посегателство върху суверенитета ни! Очевидно институциите и най-вече ДАНС досега не са си свършили работата. Същото важи и за прокуратурата. На практика нищо значително по случая не е разкрито от българска страна от 2015 г. досега. Едва ли без външна намеса щеше да излезе наяве и скандалът с разследваните парични трансфери от държавната петролна компания на Венесуела към сметка в българска банка. Ако информация за това деяние не беше постъпила от американските служби, ДАНС и досега нямаше да е предприела нищо.

Това е сигурно.

Същото важи и за държавното обвинение. Те се активираха едва след като информацията за трансферите на пари от Венесуела постъпи по дипломатическа и оперативна линия от Вашингтон. Тези два сериозни казуса показват, че държавните институции, особено ДАНС и прокуратурата, започват да работят едва след като постъпят сигнали отвън. Въпросът е дали те могат да свършат нещо, предвид сегашното си състояние? И какъв ще бъде резултатът? Още по-тревожното е дали няма и други подобни престъпления, които ще останат неразкрити? Вече е крайно време да попитаме директно и остро: България завладяна държава ли е? Ясно, че:

-България като държава не показва по никакъв начин, че е способна да гарантира реда и законността на територията си.

-Институциите не показват признаци на достатъчно воля това да бъде направено. А това вече са симптоми на завладяна държава, дори провалена.

-Прокуратурата не само е неадекватна по случая с отравянето на Емилиян Гебрев, което е опит на Москва да елиминира българския военнопромишлен комплекс като конкурент на световните оръжейни пазари, но също така тя открито защитава руския производител на оръжие.

Ето тук заради действията на Цацаров България демонстрира поведение на една поставена в състояние на дълбока зависимост от Кремъл държава.

Срещу България се води хибридна война от страна на Кремъл.

Факт е, че държавата ни не се защитава от чужди посегателства. Прокуратурата ни защитава интересите на руския военнопромишлен комплекс. ДАНС на практика си затваря очите по руското направление. В последния годишен доклад за дейността на ДАНС никъде не се говори за хибридна война. Вече е дошло време България да се събуди. И да започне да защитава суверенитета си. За да стане това обаче, ДАНС и Прокуратурата най-накрая трябва да започнат да работят. А те няма как да заработят при сегашното им ръководство, доказало се в своето бездействие. Що се отнася до Сотир Цацаров, той вече натрупа завиден актив и като адвокат на интересите на РСК МиГ.

Затова, за да можем да имаме ефективно функционираща система за национална сигурност, като първа стъпка настоявам за незабавната оставка на главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Димитър Георгиев! На тяхно място трябва да дойдат нови хора, готови да работят за националните ни интереси и да защитават държавата и обществото от външни посегателства.