Ненчев: Пратих писмо до „Демократична България“ за общо явяване на евроизборите, но дори не получих отговор

преди 3 години

Лидерът на БЗНС е категоричен: Обединението на дясното минава през взаимни компромиси, които ние правим не за пръв път

Въпросът (дали ще се кандидатирам за евродепутат – б.р.) ще бъде дискутиран утре (б.р. събота, 23 март). Надавам се още преди обед да се вземе подобно решение, каза пред БНР лидерът на БЗНС Николай Ненчев в коментар към темата дали партията му ще участва на евроизборите и ще се кандидатира ли той за евродепутат. Това съобщи сайтът Фактор.

Утре (б.р. събота, 23 март) има заседание на Управителния съвет и после ще ни очакват от Инициативния комитет (който е предложил да бъде издигнат за независим евродепутат) – повече от 140-150 човека от цялата страна, които ще дойдат тук, за да изложат своите мотиви и ще вземем решение по кой път точно ще вървим, посочи той.

По думите на Ненчев предложението да се кандидатира има смисъл дотолкова, доколкото разширява партийния формат. „Нещо, което на мен лично ми допада. Тоест граждански организации, хора които не са обвързани с партии, са се съгласили да бъдат част от една такава инициатива.“

Според него БЗНС „в никакъв случай“ не е закъснял за евроизборите.

„Нека напомня, че още септември месец пратих едно писмо до „Демократична България“, до всички лидери в дясно-демократичното пространство, с което ги призовах да организираме вътрешнокоалиционни избори, в които всяка една от политическите сили да излъчи свои кандидати, та хора в един широк кръг – 15-20-30 хил. човека от цялата страна, да определят листата и да излъчат лидер на едно такова обединение. За голямо съжаление дори не получих отговор“, каза Ненчев.

“В този смисъл не сме закъснели, защото вярвахме много силно в морала, вярвахме в смисъла на това да бъдем заедно“, добави той.

Запитан дали има още с кого да се коалира БЗНС, той бе лаконичен: „Топката е в другото поле. Много ясно артикулирах, че ние изпратихме писмо с подобни намерения. Бяхме готови на всякакви отстъпки за това да бъдем всички заедно… Аз най-малко мога да бъда обвинен в каквато и да е политика извън контекста на европейското и евроатлантическото, доказвам го всеки ден. Ние говорим за морал и за европейски ценности. Обединението на дясното минава през взаимни компромиси, които ние правим не за пръв път“, посочи още лидерът на БЗНС.

Етикети: * *