Неразбиране, или по-лошо?

преди 2 години

Странно решение на председателя на ЕНП

Джозеф Доул

Председателят на Европейската народна партия Джозеф Доул продкрепи в Туитър кандидата на ВМРО ДПМНЕ Гордана Силяновска.

„Пожелавам на Гордана Силяновска силен резултат на първия тур на президентските избори. Силяновска е точният кандидат, за силна икономика, независимост на съдебната власт, борба с корупцията и напредък по евроатланточеския път. Изборите трябва да са свободни и честни.“

Припомняме, че Гордана Силяновска се обяви против Договора за  добросъседство и приятелство с България, защото според нея той не бил „реципрочен“.

Тя се противопоставя на Договора от Преспа, с който бе разрешен десетилетният спор между Република Северна Македония и Гърция. Без стриктното спазване на духа и буквата на тези договори членството на Северна Македония в ЕС и в НАТО не би било възможно.

Професор Силяновска се противопоставя и на Закона за употреба на езиците в нейната страна, с което се нагнетява етническо напрежение.

Подкрепата на Доул идва малко след като Европейската народна партия замрази членството на управляващата в Унгария партия ФИДЕС, а именно правителството на Виктор Орбан осигури политическо убежище на бившия македонски премиер и лидер на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски, чиято кандидатура е Силяновска.

Етикети: * * *