Невижданият московски грабеж над България. Кратък курс за начинаещи

преди 3 години

От 1947 г. България е задължена да изнася селскостопанската си продукция в СССР под себестойност. Задължени сме да изкупуваме остарели съветски технологии и въоръжение. Срещу долари. През 1959 г. страната ни окончателно фалира и в хазната не остава и цент, за да плащаме на руснаците.

По полицейски данни през 1942 г. в страната ни върлуват общо 381 партизани.  Увеличават се десетократно няколко дни преди нахлуването на Червената армия.

Според доклад на Георги Димитров до Сталин от септември 1944 г. членовете на БКП са 7000 човека. През октомври вече са 50 000.

Партизанското движение в България за разлика от Гърция и Югославия е слабо и вреди предимно на мандри и планински овце. Терористичната дейност на СССР на българска територия не върви според желанията на другарите. Затова пък Георги Димитров и обкръжението му имат интерес да представят партизанското движение като героична, масова съпротива срещу „фашистите“. Затова Гошо Тарабата и неговото обкръжение си затварят очите за фалшивите партизани и самозвани борци срещу предишната власт.

Чудесен пример е този самозван партизанин, сниман в Пловдив, чието облекло съвсем не подхожда на човек, обикалял чукари и шубраци. Затова пък гражданите на България по-късно са натоварени с издръжката на тези „активни борци срещу фашизма и капитализма“, привилегирована каста търтеи и паразити.

През същия период след нахлуването на Червената армия в страната ни са убити без съд и присъда над 30 000 българи.

На 7 декември 1945 г. по заповед от Москва започва и Кървавият Божик – разправата с българите в Пиринска и Вардарска Македония, които не искат да се откажат от своя род и родина и да се пишат „македонци“.

В кампанията са избити 21 000 българи, а над 110 000 са насилствено репатрирани. Десетки хиляди са задържани, арестувани и хвърлени в лагери. Над милион българи насилствено са принудени да се откажат от националността и българското си име. Следва и „народният“ съд, чиито жертви са повече от 2000.

Тези дейности са извършени под дулата на 300-хилядния окупационен корпус на Червената армия, който остава в България до 1947 г. Издръжката му е по-голяма от бюджета на държавата.

Руснаците изземат наличния държавен резерв от 25 милиона кг тютюн, 5000 кг розово масло (по-скъпо от златото), както и цялото количество лавандула от държавния резерв. Продават го на САЩ по пазарни цени в долари.

Разкостени и изнесени в Русия са над 100 завода като военна плячка. Сред тях са и трите ни самолетостроителни фабрики в Ловеч, Божурище и Казанлък. Старите хора в Ловеч и днес имат приказка: „Дойдоха руснаците и от самолети слязохме на каруци.“

От 1947 г. България е задължена да изнася селскостопанската си продукция в СССР под себестойността й. Задължени сме да изкупуваме остарели съветски технологии и въоръжение. Срещу долари. През 1959 г. страната ни окончателно фалира и в хазната не остава и цент, за да плащаме на руснаците.

ЦК на БКП приема „историческо” решение да предаде националния златен резерв на Кремъл. От 1960 до 1964 г. на траншове са предадени 32 тона злато. Целият наличен златен резерв.

Следва втори фалит през 1969 г., когато страната ни отново моли западни банки за долари, за да плаща на руснаците. През този период България плаща за руския петрол по 25 долара за барел при международна цена от 18 долара за барел. През 80-те години следва третият фалит.

През 1989 г. България финишира „дружбата“ със СССР с 10 милиарда долара външен дълг: 600 милиона пенсии като тази на баба ми по онова време – 50 лева. Цената на бензина тогава беше 1 лв. Финишираме като най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати и най-голям демографски срив.

Днес България продължава да плаща най-скъпия руски газ и горива. Горницата е около 6 милиарда лева годишно. Над 30% от икономиката ни са в ръцете на руския олигархичен империализъм. Официално. Поне още толкова са в ръцете на техни подставени лица, мекерета и 5000 офшорни фирми.

Руска собственост бяха или продължават да бъдат стратегически предприятия като „Нефтохим”, „Булгартабак”, БТК, Виваком, М-тел, КТБ, хотелски, търговски и аптечни вериги (да не споменавам империята на ТИМ, Гергов и тем подобни подставени лица), както и половината Черноморие, окупирано от апартхотели, хотели и затворени комплекси на местни и руски олигарси.

Последиците за българския туризъм са фатални. От години нямам близък, приятел или колега, който да избира родното Черноморие за почивка поради шума, мръсотията и презастрояването…

Да продължавам ли?! С „Росатом“?

Или „Турски поток”, с който се опитват да принудят българския народ да плати газопровод на Русия до Австрия?!

Или 1 милиард и двеста милиона за два безсмислени реактора?!

Или четирите милиарда, източени от КТБ. Пари, налети от държавните предприятия, с които руснаците финансираха обръчи от фирми на ДПС, паразитни политически проекти като „България без цензура“ и изкупуване на телевизии, сайтове, вестници и разпространителски вериги?!

Добре си помислете за кого да гласувате!!!

И се замислете защо т. нар. патриоти няма да споменат нито един от горните факти.

Да не говорим за безродните комуняги, които дължат властта и милионите си на руски господари.

Етикети: * *