Николай Ненчев консолидира все повече гласове и води сред независимите кандидати

преди 8 месеца

Образът на Ненчев в тези избори носи потенциала да вземе гласове от електорални групи, свързани ценностно, а не партийно, с виждането за демократичното развитие на България и бъдещето на Европа като силен общ съюз, а не раздробен на нации по плана на Кремъл.

ЦВЕТАНКА АНДРЕЕВА, OFFNews

В хода на кампанията подкрепата за независимия кандидат за евродепутат Николай Ненчев се консолидира около борческия му образ на демократ и евроатлантик, коментират от щаба му.

Издигнат като независима кандидатура за европейски депутат, Николай Ненчев остава един от най-ярко очертаващите се мажоритарни кандидати за изборите през май. Неговият политически образ притежава три основни черти, с които е категорично разпознаваем сред демократичната общност. Той е атлантик и всичко, отнасящо се до проатлантическата политическа принадлежност на България, се свързва с неговата политическа позиция.

Ненчев е стратегически позициониран като враг на евразийската идеология на Кремъл. Негови основни политически опоненти и в тази кампания са БСП, Румен Радев и „Атака“. Тезите му в това противопоставяне в рамките на кампанията се свързаха с битката му срещу лобизма на Радев за „Грипен” и със застъпничеството за геостратегическия избор на България в лицето на F-16, допълват от щаба на кандидата.

„Ненчев редовно изобличава прокремълската политика на опонентите си. Наричан от кръга на Радев, от БСП и от националпопулистите „ястреб,“ те самите го ситуираха като техен опонент“, коментират поддръжниците му.

Ненчев се идентифицира и с друга битката на демократите в България – реформата на съдебната система и антикорупцията. От жертва на репресивния натиск, оказан му от прокуратурата, неговото дело за „МиГ“-овете“ влезе във фокуса на обществения интерес по линията на битка с модела „Цацаров-Пеевски“ и битката евроатлантическа България срещу евразийския съюз от стратегията на Путин.

Тук Ненчев формира образа на съвременния български патриот. Патриотът, който не воюва с джендъри и измислени страхове, облечен в народна носия. Ненчев е в кожата на родолюбеца от 21 век, който воюва за независимостта на страната си срещу попадането й под ново имперско влияние, както той сам определя режимите на Путин и Ердоган, обобщават от екипа на кандидата.

Според тях образът на Ненчев в тези избори носи потенциала да вземе гласове от електорални групи, свързани ценностно, а не партийно с виждането за демократичното развитие на България и бъдещето на Европа като силен общ съюз, а не раздробен на нации по плана на Кремъл.

Ненчев ясно очертава тези обществени нагласи, свързани с антикомунизъм, с евроатлантизъм и десен европеизъм. Подобни нагласи притежават електоратите на всички партии от сектора център-дясно. За тези групи най-разпознаваемият атлантик в България е Николай Ненчев. За демократичния електорат Николай Ненчев е изграждащ елемент на българската и европейската десница, коментират от щаба.

Етикети: * * * *