Няма да мълча!

преди 3 години

С г-н Йорданов сме конкуренти на изборите за Европейски парламент - той е в листата на ГЕРБ, а аз съм независим кандидат. Но демокрацията и свободата са ценности, които винаги ще отстоявам и заради които не съм готов да правя компромиси.

Николай Ненчев

Снощи в Пловдив по време на представянето на книгата на г-н Александър Йорданов „Патриотични уроци“, в която е разобличена руската агресивна политика срещу България, руската агентура у нас извърши пореден престъпен акт срещу свободата на словото и плурализма по начин, наподобяващ на мрачните времена след 1944 година.

Извършена беше провокация срещу основополагащите ценности на демократична България. Едва ли някой мислещ човек в нашата страна все още се съмнява, че стратегията на Путин е да подчини и да обезсмисли демокрацията и вярата в европейските ценности не само в България, но и в цяла Европа. Връщаме се към най-мракобесните времена. Заплашени са българският национален суверенитет и независимост. Не, не мога да остана безучастен! С г-н Йорданов сме конкуренти на изборите за Европейски парламент – той е в листата на ГЕРБ, а аз съм независим кандидат. Но демокрацията и свободата са ценности, които винаги ще отстоявам и заради които не съм готов да правя компромиси, без оглед на политическата конюнктура. С цялата си воля и вътрешно убеждение ще се противопоставям на всеки опит България да бъде принудена отново да обслужва чужди имперски интереси. Призовавам всички институции, отговорни за спазването на конституционния ред, да предприемат бързи и своевременни мерки и да установят кой е инициатор и кой е подбудител на тази поредна провокация.

Етикети: * *