Опасните пристрастия и зависимости на прокурора Цацаров!

преди 6 месеца

Процесът е не просто правен абсурд, той е отричане на върховенството на закона, слугинаж в полза на Русия и прилагане на лична репресия от страна на прокуратурата.

Руските мигове са в главата, сърцето, че и в кабинета му. Когато бях обвинен от прокуратурата, че съм нарушил интересите на руската РСК МиГ чувствах, че освен политическата поръчка да бъда компрометиран за публично назидание, има и някакъв личен елемент в гнева на обвинението срещу моя политически избор, като министър на атлантическа България. Обвинението искаше да ме накаже с осем години затвор при строг режим, защото според прокуратурата на Цацаров и сега при Гешев, много неморално било да прекъсна зависимостите с руските изтребители.

В заключителната си пледоария лилавите тоги на Цацаров искаха в затвора да преосмисля ценностите си на атлантик и демократ. Какво да преосмисля – съдбата на баща ми, на дядо ми, на чичо ми ли? – опозиционери и емигранти от комунистическия режим? Съдбата и политическия избора на хората, които ме научиха на политика – мъже със смъртни присъди, лежали години в най-мрачните тежки комунистически затвори, но никога не приели да се откажат от убежденията си в замяна на предателство и „свобода“?

Процесът е не просто правен абсурд, той е отричане на върховенството на закона, слугинаж в полза на Русия и прилагане на лична репресия от страна на прокуратурата. Винаги съм се чудил какво седи в слугинажа и предателството на тези хора? Една снимка от интервю на Цацаров от месец юни тази година сякаш дава справедлив отговор за обсесиите, зависимостите и налудничавата страст на обвинението към мен. Виждам, че показно, на монитора на Цацаров седи изображение на МИГ 29, видимо и на етажерката до бюрото му има също макет на самолет МИГ 29. И представяте ли си, бивш Главен прокурор на държава членка на ЕС и НАТО, сега председател на КПКОНПИ, изгражда климата на работната си среда, заобиколен от руски изтребители, гордост от времето на СССР и Варшавския договор!?

Очевидно така Сотир Цацаров чувства силата на своите. Като погледне МИГ- овете около себе си, се убеждава в силата и правотата си. Сещам се как Стамболов е сънувал Русия като огромна заплашителна мечка. Вероятно Сотир, обратно на Стамболов е сънувал как F16 отнасят идеалистичния му модел за посткомунистическата олигархична държава, в която пак СССР командва, а той изпълнява. Той обвинява, той наказва. Той се произнася за морала ни, в стил Вишински! Като гледах снимките се чудя кой ли му е подарил макета на МИГ 29? Вероятно някои от вещите лица или непризнатите комисионери на РСК – МИГ в България, които в съдебната зала, докато течеше процеса срещу мен, се поздравяваха помежду си със „Здраствуйте таваришчи“ Тази снимка показва, че тези хора – слуги на олигархията са зависими в мозъка на костите си от старите обвързаности на комунистическите режими. Лустрацията е единствения начин да се прочисти системата за почтени и независими магистрати, а Цацаров незабавно да бъде отстранен от КПКОМПИ и да върви на бунището на историята и на пунктовете за скрап, където ще бъдат и старите МИГове! Да им се радва до край!

Етикети: * * *