„От вчера България е потопена в дълбок срам заради Румен Радев“

преди 9 месеца

Това заяви в предаването си „Свободна зона“ по ТВ Европа Георги Коритаров по повод позицията на президента за конфликта във Венесуела.

„Ключови западни страни от Европа и Латинска Америка, както и САЩ подкрепиха самопровъзгласилия се за президент на Венесуела Хуан Гуайдо. Американският държавен секретар Марк Помпео призова всяка държава да направи избор дали е за демокрацията във Венесуела, или иска тиранинът Николас Мадуро да продължи да управлява.

Румен Радев бе избран за кандидат-президент според руски анализи. Той отговаряше на профила, който те показаха. Притеснително е обаче, че вече като държавен глава той се държи късогледо. Мадуризираният Румен Радев критикува Европейския съюз, в който България е страна-членка. ЕС е създаден на принципа на единна политика на външни отношения.

Според Конституцията на България правителството е институцията, която ръководи външната и вътрешната политика на страната, а президентът трябва да дава нейния израз. С позицията си за Венесуела той праща антиконституционна заявка и елементарен ултиматум към ЕС, който има негативен ефект за държавата ни.

Румен Радев представи ЕС като дестабилизиращ фактор, който носи страдания на Латинска Америка и на венесуелския народ, тръгвайки на остра конфронтация и подкрепяйки мадурщината.“

Етикети: * * *