Отворено писмо до Вл. Соловьов, което взриви интернет

преди 1 година

"Ти си обикновен пропагандист на държавна служба. Повърхностен и примитивен. Предаванията ти са предназначени за маргинали. Мислещите хора отдавна не те гледат. Пускат те само за да предизвикаш повръщане у някого, който е получил хранително натравяне."

Владимир Соловьов

Мощният скандал, избухнал в Екатеринбург около сблъсъка между обществения интерес и наглостта на казионните поп-полковници, изправи хиляди граждани срещу путинските опричници.

Слугинстващият телевизионен журналист, войнстващ шовинист и лауреат на някаква Путинова награда Владимир Соловьов (евреин по произход) охули протестиращите граждани и ги заклейми като „бесове”. Демонстрантите не искат нищо изключително – само един от последните живи паркове в центъра на града им да оцелее, вместо да бъде застроен с поредната лъскава сграда на един от филиалите на КГБ, наричан Руска православна църква.

В отговор на арогантните изпълнения на Соловьов журналист от Краснодар публикува отворено писмо, посрещнато с огромно одобрение 

„Виж какво, Соловьов!

Очевидно не заслужаваш капка внимание и в никакъв случай не бих ти писал, понеже нито си лидер на общественото мнение, нито журналист, нито що-годе уважаван човек.

Ти си обикновен пропагандист на държавна служба. Повърхностен и примитивен. Предаванията ти са предназначени за маргинали. Мислещите хора отдавна не ги гледат. Пускат те само за да предизвикаш повръщане у някого, който е получил хранително натравяне.

Но ти обиди цял народ. Оскърби не само жителите на Екатеринбург, като ги нарече „бесове”, но и огромна част от руското общество. Позволяваш си да правиш подобни изказвания, само защото досега никой не ти е „сритал задника”, както се изрази твоят съмишленик и шеф на Националната гвардия генерал Золотарьов.

Но все някой някога трябва да го направи. Нека този някой бъда аз. Избери формата на сблъсъка – на ринга, на тепиха или на татамито. Където поискаш. Най-вероятно ще си затраеш или ще ме поканиш в предаването си, но нямам намерение да идвам при теб по две причини: първо, защото за почтен човек е недопустимо да се появява в дискредитирани предавания и телевизии, даже ако това би му донесло мимолетна слава.

И второ, нямам намерение да си говорим, а само да ти сритам задника.

Когато в Русия дръпнат шалтера на интернет…

Така че, ако се смяташ за мъж (в което силно се съмнявам), а не за страхливец, нека да се срещнем като мъже. Твойте аргументи, че сме били „бесове”, нищо не струват. Няма и защо да се извиняваш, защото приказките ти не са нужни никому. Да знаеш, че не съм борец или друг професионален спортист. Аз съм редови руски журналист. Но ще ти „набия обръчите” с истинско удоволствие.

Чакам отговор, Соловьов. И не се офлянквай.

С неуважение,”

Кирил Гуриев

журналист от Краснодар

(Честит имен ден на патерица и Ден на общата ни писменост за почитаемия руски журналист и патриот господин Кирил Гуриев! „Аааайде наште!”)

Етикети: * * *