Паметно танго на Николай Бареков и Елена Йончева

преди 2 години

Тандемът се е изявявал не само в ТВ7, но и в Dancing Stars

Във vbox7 намерихме нещо прелюбопитно. Далеч преди да се срещнат в ТВ7 – той като шеф, тя като водеща на нещо като „Панорама”, ама не съвсем, Елена Йончева и Николай Бареков се  засичат на дансинга на предаването „Танцуващи звезди” (Dancing Stars) на бТВ през 2008 г., където по това време днешният евродепутат-консерватор е водещ сутрешния блок.

Снимки от архива на бТВ

Участник в шоуто е тогавашната интимна приятелка на премиера Станишев, днес червена депутатка и червената Жана д’Арк, обвинена за пране на пари в особено големи размери. Бареков се явява неин партньор в тангото. Ето тяхното изпълнение на 23 октомври 2008 г. в Dancing Stars – Паметен танц на Николай Бареков и Елена Йончева – https://www.vbox7.com/play:cf8fb792

Йончева и Бареков се опитват да се правят на Джейми Лий Къртис и Арнолд Шварценегер с тангото от финалната сцена на филма „Истински лъжи”, но доста безуспешно. https://www.vbox7.com/play:fe2a85bf29

Йончева достига почти до финала на шоуто, но отпада, след като получава най-ниски оценки на самба. „Елена Йончева прекрати участието си в Dancing Stars дни преди големия финал в танцувалното реалити. Журналистката се бори за оставане в шоуто с певеца Орлин Павлов и „златното момиче“ Илияна Раева“, пише  AVTORA.COM  на 11 декември 2008 г. „След обявяването на класирането с най-голяма зрителска подкрепа се отличиха актрисите Виолета Марковска и Антоанета Добрева – Нети,  така в последния танцов „двубой“ един срещу друг се озоваха Орлин Павлов, Илияна Раева и Елена Йончева. Журналистката получи най-нисък зрителски вот и бе принудена да напусне шоуто.”

Пред bTV на 13.12.2008 г. Йончева обяснява, че е решила да участва в Dancing Stars от любопитство към самите танци и към самото шоу. Според нея журналистите не трябва да имат предварително изградено мнение. Те трябва да дават възможност на зрителите и читателите сами да си направят своите изводи за това, което гледат или четат. „Това се нарича обективност“, подчерта Елена Йончева. „Аз съм продукт на БНТ и занапред се надявам да се занимавам със сериозна журналистика“, подчерта още Йончева

По време на Dancing Stars се случва и лек конфуз. „Елена Йончева отново показа бельото си“, пише Хасково.нет.нюз на 5 декември 2008 г. http://www.haskovo.net/news/40337/Elena-Yoncheva-otnovo-pokaza-bel%D1%8Co

„След като още в началото на шоуто приятелката на премиера Сергей Станишев Елена Йончева показа бельото си, при вчерашното си изпълнение тя отново зарадва публиката. За разлика от първия път, когато при ефектен шпагат се видя, че под жълтата си рокля премиершата е с черни бикини, снощи роклята й бе тип боди”.

По-късно в интервю за hotnews на въпрос: „Очаквахте ли, че докато вие танцувате, някой ще се интересува от бельото ви?”, днешното червено острие отговаря:

„Вече трудно мога да бъда изненадана. С опита си човек обръгва на много неща и престава да им обръща внимание. На стоп кадър ще видите точно това, от което се интересувате. Всички тоалети са с боди – било то черно, или в друг цвят. Така че, ако някой е искал да види подробности от облеклото и на останалите 12 участници, щял е да го направи също така успешно, но се е интересувал точно от моето бельо. Не считам, че това трябва да е вкусно някому, но всеки отговаря за себе си. Не е приятно. Но не мога да кажа, че съм се засегнала.”

Пак в това интервю Йончева твърди, че „никой никога не ме е насочвал в журналистическата ми работа”.

Елена хвали Станишев, че е добър танцьор, въпреки че последните две години рядко му се случва да го прави. Самият премиер присъства на един епизод от шоуто, за да окуражи тогавашната си възлюбена.

Етикети: * * *