„Първа и втора класа в самолета кацат по едно и също време“!

преди 1 година

На какъвто и етап от живота да се намирате сега, помнете, че един ден ще се изправите пред мига, в който завесата пада. Моля ви, оценявайте любовта, която имате сега! Отнасяйте се с всички добре и с уважение. Това остава.

Последните размисли на Стив Джобс

Да, стигнах до върха на успеха в бизнеса. В очите на другите бях символ на победа и образец за подражание. Въпреки това с изключение на работата имах малко поводи за радост. Накрая, богатството ми е само факт – числа, които не топлят.

Сега, когато лежа на болничното легло, ясно си давам сметка, че всички успехи, с които някога бях толкова горд, са незначителни с наближаването на неизбежната смърт.

Когато остана сам в тъмното и гледам студената светлина на медицинските уреди наоколо, усещам леденото дихание на Смъртта. Да, тя ме чака и се усмихва…

Едва сега разбирам, че когато натрупаш пари, с които можеш да подсигуриш живота си, трябва да има и нещо друго, което да ти дава смисъл. Истории за любов, мечти от детството, изкуство…

Бог ни е направил така, че да усещаме любовта, да я усещаме в сърцето си и да я споделяме с хората наоколо. Тя, любовта, е пътеводна светлина и ни дава истинска сила. Мога да взема със себе си само спомените, които са наситени с любов. Не славата и не парите.

Любовта може да пътува със скоростта на светлината и да ви даде криле. Поставяйте си цели, които може да постигнете и ги следвайте с цялото си сърце. То ще ви отведе там, където искате да бъдете. Всичко е в сърцето.

Знаете ли кое е най-скъпото легло? Болничното… Ако имате пари, може да наемете някой да кара колата ви, но не можете да наемете някого, който да „поеме“ заболяването, което ви убива.

Ако изгубите нещо, може и да го намерите, но нещото, което няма как да намерите, ако го изгубите, е животът.

Докато семейството е заедно, Стив Джобс никога не разрешава на децата си да ползват мобилни телефони или да играят електронни игри.

На какъвто и етап от живота си да се намирате сега, помнете, че един ден ще се изправите пред мига, в който завесата пада…

Моля ви, оценявайте любовта, която имате сега! Отнасяйте се с всички добре и с уважение. Това остава.

Защото в самолета първа и втора класа кацат по едно и също време.

Етикети: * * * * *