Писмо от виртуалния Сибир

преди 3 години

Борисов цели да загуби евроизборите с малко, за да има повод отново театрално да хвърли оставка. За пореден път във важен момент за България. Така ще провали и сделката с изтребителите, а той ще си измие ръцете с поредната театрална оставка, за да не въоръжи армията ни с модерни изтребители, докато България плаща стотици милиони левове за ремонт на старите руски бракми, които и баба ми може да свали с натискане на едно копче.

Здравейте!
Какво пропуснах да ви кажа през тези дни? Както се досещате, отново бях блокиран.

Този път тролската шпицкоманда на ГЕРБ, базирана на 16-и етаж в малкото НДК, организирано е докладвала статуса ми, посветен на Юрданка, СИК и 34-етажния бетонен кютук, който оприличих в статуса си с бетонен фалос и го нарекох „Златен век на българските мутри“.

Естествено дежурните герберски боклуци не спят и са докладвали организирано думичката „фалос“, която бях написал в нейния български вариант. Представяте ли си за каква измет иде реч, дами и господа?!

Тези боклуци не спят, за да ровят в профилите на всеки, който критикува слугата на Путин Борисов, само и само да открият нещо, което да може да блокира профила.

Съветско-комунистическа измет.

Но какво пропуснах да ви кажа?!

Циркът, който Борисов разиграва с „Апартаментгейт“, не е случаен. Той си гърми бушоните планомерно. Защо мислите вади кирливите ризи на Цветанов, Цачева, Добрев и тем подобни матросовци, които са имали наглостта да си накупят луксозни имоти на безценица въпреки държавните си постове?!

Та нима не можеше още в първия си мандат да подпука БСП – ДПС – НДСВ заради заменките, с които ощетиха България с милиарди?! Та нима не можеше да извади 50 депутата на БСП, които са си накупили имоти на безценица?!

Нееееее, вади киривите ризи на своите слуги с цел. И е лесно да ги извади, защото, за да заемеш някакъв пост в ГЕРБ или чрез ГЕРБ, трябва да си зависим и омазан с тиня до керемидите. Там всички са зависими и ако не слушкаш – не папкаш. От чистачката на летището до директора на държавна агенция, които се назначават чрез лобиране на партийните влъхви.

Циркът се повтаря, защото авторът е същият.
Борисов цели да загуби вота за евроизборите с малко, за да има повод отново театрално да хвърли оставка. За пореден път във важен момент за България. Така ще провали и сделката с изтребителите, а той ще си измие ръцете с поредната театрална оставка, за да не въоръжи армията ни с модерни изтребители, докато България плаща стотици милиони левове за ремонт на старите руски бракми, които и баба ми може да свали с натискане на едно копче.

Междувременно ще остави на служебно правителство, назначено от Радев, да свърши мръсната работа с „Руско-турски“ поток, където България ще налее отново 8 милиарда лева, за да обслужи газовия монопол на „Газпром“. Впрочем вече са стартирани процедурите за насилствено отчуждаване на земеделски и други частни земи по трасето на газопровода. Борисов не губи време, за да обслужи Путин и монопола на „Газпром“.

Докато в държавата се закриват болници поради липса на пари. Пари има, но трябва да се дадат на Путин, а не на болниците и пенсионерите или да бъдат вдигнати заплатите. Нищо ново под слънцето от 70 години.

Забележете – как и кога Борисов подаде оставка първия път?!
Контролираният от Кремъл чрез ТИМ енергоразпределител за Североизточна България изкуствено наду сметките за ток във Варна и предизвика протести. Когато нещата излязоха извън контрол и хората започнаха да скандират „Долу ТИМ!“, а Пламен Горанов се самозапали в знак на протест срещу пълното господство на групировката в града и региона, протестите бяха изместени в София, където група мутри формално се сби на Орлов мост с полицаи, а Борисов театрално хвърли оставката с думите: „Аз тоя асфалт не съм го лял, за да се лее кръв по него“. Сякаш наистина той го е лял с лични пари. (Цариградско шосе, ако си спомняте).

Моментът: КТБ е вече източена. КТБ бе създадена от руското КГБ още по Живково време. В нея по време на първия мандат на Борисов наливаха парите на държавните предприятия, с които се финансираха паразитни руски политически проекти като ДПС и „България без цензура”, чиито депутати в Европарламента гласуваха против асоциирането на Украйна в ЕС. Чрез тази банка и „Виваком“, и „Булгартабак“ станаха руска собственост.

Само да припомня, че още първото правителство на Борисов хариза буквално целия тютюнев холдинг срещу смешните 50 милиона лева, колкото струва марката „Виктори“. Да не говорим за стойността на заводите, складовите бази и наличност, транспорт, търговски представителства, почивни бази, завоюван пазар.

Да не говорим, че преди време за същия холдинг западни компании предлагаха 1 милиард. 20 пъти повече. Е, след като „Булгартабак“ стана собственост на Внешторгбанк – банката на Путин, руснаците започнаха дива контрабанда към Турция и Близкия изток, която беше ударена от турските финансови власти. После руснаците сринаха завода в София, изхвърлиха работниците на улицата и изнесоха машините в Сърбия.

Да сте чули Борисов или друг да поиска неустойки за нарушен приватизационен договор?!

Да сте чули профсъюзите да защитават изхвърлените работници?!
Нещо повече, опитаха се да вкарат в парламента промени в Закона за приватизация, за да не платят руснаците и стотинка.
Но това е само щрих от общата картинка на безродния русофилски слугинаж на ГЕРБ, другият филиал на БКП.

Някой друг трябва да свърши мръсната работа с банката и да обере негативите.

Но най-важното в момента – „Южен поток“. Трябваше да се имитира пред Украйна, че уж проруско управление ще строи „Южен поток“ – коалицията ДПС-Атака-БСП. Целта: да бъде принудена Украйна да клекне при преговорите за транзит на руския газ.

Никой сериозно не е искал да строи „Южен поток“. Не и „Газпром“. „Потокът“ е неизгоден, прескъп и само специалист може да обясни как се поддържа компресия от над 300 атмосфери на дълбочина 2000 м по подводно трасе, дълго над 2000 км. И то при малък дебит. Да не говорим за условието за диверсификация, т.е. „Газпром“ да допусне по този тръбопровод и конкурентен газ. Което никога няма да стане.

За всеки случай руските агенти на българска държавна служба заложиха неизгодни клаузи за неустойки, които впоследствие Борисов разплати с огромно удоволствие и бързина, без да обжалва решението пред арбитражен съд.

Но Путин си прибра едни 800 милиона народна пара. Да, ама Украйна не се подлъга, не клекна и затова разтуриха седянката с Орешарски, за да се върне ГЕРБ на власт като уж проевропейска партия.

Втората оставка слугата на Путин подаде, след като умишлено издигнаха за президент неизбираемата кандидатура на Цачева. След като бяха направили проучване и бяха сигурни, че Цецка няма шанс.

За да последва служебно правителство, назначено от Радев. Защо точно в този момент ли?! Защото в ЕК течеше наказателна процедура срещу „Газпром“ заради монопола му и свръхцените в България и в още четири страни от Източна Европа.

На 16 март 2017 г. Европейската комисия официално обяви, че за да избегне огромна глоба, „Газпром“ e предложил на България серия от мерки за предоговаряне и понижаване на цената. Да, ама от служебното правителство не последва отговор. Не последва и от новото правителство на Борисов, макар че се опитаха да забавят съставянето му, за да изтече срокът на предложението.

Впрочем, забележете: второто правителство на Борисов побърза да изплати неустойката на „Газпром“ от 800 милиона, като дори не обжалва решението пред арбитраж при всички шансове то да бъде отменено, защото (случайно ли?) адвокатската кантора, която представляваше България по това дело, в същия момент представляваше и Русия по делото срещу акционерите на „Юкос“ за 50 милиарда долара. Ха сетете се чии интереси защитава тази кантора, както и защо Борисов е избрал точно нея и защо не поискаха нито да я сменят, нито да обжалват.

Междувременно служебното правителство ударно вдигна цените на газ, ток и парно, за да свърши мръсната работа на Борисов.

През 2018 г. имаше две увеличения на ток, газ и парно. Точно преди второто увеличение, на 29 септември след организирано докладване на тролската шпицкоманда на ГЕРБ брутално бяха заличени и двата ми профила във Фейсбук. Но това между другото.

Целта на увеличението: да се съберат нови милиарди в Енергийния холдинг, които да бъдат откраднати от енергийната мафия за руско-турския поток, както и за АЕЦ. Да виждате друга причина за увеличението на фона на спад в световните цени на петрол и енергоносители?!

Само един факт: България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа. С около 40% повече от съседна Турция. За същия газ, който минава по нашите тръби и отива там. Борисов може да договори с Ердоган да го купуваме от тях и сметките за парно да паднат почти наполовина.

Да не отварям дума за монопола на „Лукойл“ и как умишлено у нас се поддържа най-ниският акциз в Европа, за да може монополистът да ни дере с голяма надценка. Най-лесно може да се проумее, като сравним с една Австрия, примерно. Там крайните цени са еднакви с нашите, но акцизът е 1 лев на литър. Тук е само 65 ст., минимално разрешеният в ЕС. Разликата е 35 ст. на литър, които в Австрия отиват в хазната, а тук се прибират от монополиста и заминават за Русия. Иде реч за над 1 милиард лева годишно.

За да предотвратят и вноса на по-евтини горива, въведоха и такса за данъчен склад за горива – 30 милиона лева. Ха внасяй горива, де! За всеки случай промениха и Закона за ДДС, като въведоха изискване при внос на горива от фирми от ЕС ДДС да се внася предварително от всички по веригата. Не и ако го купуваш от „Лукойл“.

За да отстранят дребните независими бензиностанции, въведоха изисквания те да имат 3 млн. лева неприкосновен капитал и склад за 1 милион литра. Ха сетете се какво означава това за селска бензиностанция, на която зареждат 100 коли и 20 трактора. Целта: да принудят дребните търговци да спуснат кепенците и всички клиенти да се насочат към монополиста.

Но това е само щрих от същността на ГЕРБ, филиал на „Единная Россия“ на Вл. Путин. Поредната мимикрия, поредната голяма лъжа, която чрез вота на наивниците узаконява руския енергиен и газов монопол, мутризацията на България и източването на милиарди левове в посока към Кремъл и мафията.

Междувременно България бе глобена от ЕК със 70 милиона евро заради отказа на Борисов да допусне до нашите тръби друг газ освен руски. Близо 140 милиона лева, които ще бъдат изтръскани от нашите джобове чрез поредното увеличение на ток, газ и парно.

Етикети: * * * * * * *